XS
SM
MD
LG

Igokea u Splitu traži treću vezanu pobjedu

Foto: Igokea

Pred košarkašima Igokee novi je izazov. U okviru četvrtog kola ABA lige, Igokea će u subotu gostovati kod Splita.

Igokea u ovaj susret ulazi u dobrom raspoloženju. Igokea je u prethodnih sedam dana ostvarila dvije pobjede, protiv Primorske i Krke. Sa druge strane, Split je u prva tri kola ostvario pobjedu protiv FMP-a te su doživjeli poraze od Budućnosti i Cedevite.

Igokea je igrala dobro odbranu u poslednja dva susreta. Primili su prosječno 70 poena u mečevima sa Primorskom i Krkom. Uspijevali su u tim mečevima nametnuti svoj ritam ali su imali ogromnih problema sa slobodnim bacanjima, pogotovo u Novom Mestu.

Igokea je pod košem dosta potentna međutim, u prva dva meča se dosta mučila. Protiv Krke su se nametnuli pod košem, dominirali u skoku i reketu a najviše zahvaljujući Nikoli Jovanoviću i Daliboru Iliću. Što se tiče šut aza tri poena, Igokea većinu trojki daje pod uglom od 45 stepeni ali taj dio i loše brane. Igokea je 65% trojki primila pod uglom od 45 stepeni. Međutim, Igokea je pokazala da se zna usmjeriti na pojedinca. Stipčević je bio potpuno zatvoren is veden na 1/7 u šutu za tri poena.

Što se tiče Splita, Split ima zanimljivu ekipu. Perković, Bajo, Kedžo, Vranković su tu iz prošle sezone dok su stigli Luković, Mesiček i Đoković. Ilija Đoković neće igrati u ovom susretu jer je povrijeđen. 

Split je u prva tri meča bio dosta dobar napadački i reketu i u svakom meču su davali 20+ poena iz reketa. Međutim, koliko god su dobri u napadu, toliko su loši u odbrani reketa i u svakom meču su primali bar 16 poena iz reketa. Što se tiče šuta za tri poena, većinu i daju i primaju po 45 stepeni a ni kornere ne brane najbolje i to je dio koji bi Igokea mogla probati eksplatisati.

Marko Luković će u ovom meču biti sigurno motivisan jer igra protiv bivše ekipe. U dosadašnjem dijelu sezone, Luković je igra raznovrsno i pogađao iz različitih pozicija. Takođe, mnogo je važan i Blaž Mesiček koji dosta napada prodorima i dosta voli da poentira iz njih a takav je manje više i cijelu karijeru. Čampara i Perković su takđe igrali dobro a zadnja dva meča dobro je odigrao napadački i Vranković. Doduše, ako ga maknete iz reketa, potpuno je neupotrebljiv.

Igokea je do sada dva puta igrala sa Splitom i oba puta je slavila. Međutim, ti mečevi su bili prije sedam godina. I u ovaj meč Igokea ulazi kao blagi favorit ali im neće biti lako. Moraju se nametnuti pod košem, moraju smanjiti broj izgubljenih lopti i moraju usporiti ritam utakmice jer je to ritam koji Splitu ne odgovara.

Da li će tim Dragana Bajića upisati treću vezanu pobjedu, snazaćemo u subotu od 19h.