XS
SM
MD
LG

Smederevska mladost sazreva na srpskoligaškom Zapadu

Foto: podunavlje.info/R.G.

Smederevci će se danas, bar na trenutak, podsetiti na slavne dane kada su igrali u eliti i sa sutrašnjim protivnikom, Radničkim iz Niša, vodili godinama bespoštednu borbu za primat. Šesnaestinu finala Kupa Srbije akteri dočekuju u različitim ulogama. Dok Nišlije u Kupu imaju velika očekivanja, dotle Smederevo sa mladim timom kreće ispočetka i pokušavaju da se što bolje pozicioniraju na srpskoligaškom Zapadu. Sudeći po rezultatima, još nisu dovoljno spremni da ugroze favorite, ali proces stvaranja tima za najviše domete je dug i složen. Toga je svestan i trener Igor Savić kada kaže:

- Posedujemo dosta mlad tim za tako kvalitetno takmičenje kao što je srpskoligaški Zapad, gde uglavnom igraju iskusnije ekipe. Kasno smo počeli sa pripremama i formiranjem tima i trebaće vremena da sazremo i adaptiramo se. U ligi gde svako svakog može da dobije, zahvaljujući neiskustvu neke utakmice smo nesrećno izgubili. Na poslednjem meču protiv Budućnosti iz Arilja primamo gol u samom finišu iz slobodnog udarca, ili protiv Železničara u petom minutu sudijske nadoknade, primamo dečije golove… Verujem u mladost i potencijal moje ekipe i pitanje je vremena kada ćemo da se stabilizujemo i počnemo da igramo na željenom nivou. Težićemo da u narednih pet kola osvojimo što više bodova i na zimu da se pojačamo i napravimo značajniji prodor ka vrhu tabele - kaće Savić i naglašava da je Marko Bačanin najbolji strelac lige sa deset golova.

Koju reč o "Realu" sa Nišave. Nema sumnje, veliki su favoriti?

- Spremamo se da im priredimo neugodno iznenađenje i izbacimo iz kupa (smeje se). Nismo u poziciji da pretimo, pogotovu jednom Radničkom, ali će ovo biti lepa prilika za našu decu da se okušaju sa superligaškim igračima. Nišlije će doći u najačem sastavu i cilj im je da osvoje Kup i eventualno izbore izlazak na evropsku scenu.