XS
SM
MD
LG

Američki fudbal i cveće za školu

Nastavak programa "Teamwork trophy" odigrao se u Mladenovcu, u subotu 17. oktobra.  Kadeti Mladenovac Forestlanders su trijumfovali u tekl fudbalu, dok su pioniri tima Kraljevo Royal Crowns pobedili domaćine u flag fudbalu. Ujedno mladi sportisti oba kluba su u dogovoru sa predstavnicima OŠ "Momčilo Živoinović" uredile deo dvorišta ove mladenovačke škole.

Igrači oba kluba za potrebe sekcije iz biologije posadili su lekovite i aromatične biljke karakteristične za područje centralne Šumadije. Deca OŠ "Momčilo Živoinović" nastaviće da se brinu o biljkama i upoznaju njihova lekovita svojstva kao i načine prime. Podsetimo pre mesec dana su mladenovčani u Kraljevu, zajedno sa domaćinima iz Kraljevskih kruna, popravili ogradu oko vrtića "Mladost". "Teamwork Trophy" program je pokrenut od strana ova dva kluba američkog fudbala, Kraljevo Royal Crowns i Mladenovac Forestlanders i  podrazumeva da pored odigravanja utakmica ima i društveno odgovoran aspekat, čime su pomaže lokalnim zajednicama, a ujedno gradi I osnažuje, timski duh u timovima i filantropija i humanost kod dece i mladih.

Nastavak sportskog dela programa bio je na mestu karakerističnom za sportske klubove, na fudbalskom terenu u naselju Drapšin u Mladenovcu. Odigrane suutakmice između klubova organizatora u dve selekcije. Utakmica između kadeta odigrana je uz slabu kišu, ekipa Mladenovca potvrdila je trenutno bolju formu i pobedili ekipu Kraljeva drugi put zaredom. Rezultat meča bio je 26:0. U domaćem pobedničkom timu se istakao igrač napada Kosta Miletić, dok je kod gostiju najbolji igrač bio defanzivac Luka Đurić.

U sklopu zvaničnog turnira Pionirske lige Srbije u flegu, ekipe Mladenovca i kraljeva su odigrale svoj meč. Tu je kraljevo iskazalo svu svoju dominaciju koju godinama grade u pionirskom fleg program i uzvratio pobedom nad Mladenovcem rezultatom 28:6.

Kraljevske krune su u flegu pobedile i ekipu Vukova iz Beograda sa još većom razlikom 36:0, dok su domaćini izgubili od beograđana rezultatom 40:6. Kao najbolji fleg igrač među kraljevčanima se istakao Mihailo Đokić, a u timu Mladenovca Anja Mišić.

Priređivanjem ovog sportskog dana KAF Mladenovac Forestlanders bio domaći celodnevnog dešavanja u američkom fudbalu koji nažalost to nije mogao da bude propraćeno od strane publike, zbog epidemiološke situacije. Ujedno "Šumadinci" su organizovali i zajedničku društveno odgovornu akciju klubova iz Mladenovca i Kraljeva iskazanu kroz uređenje OŠ "Momčilo Živoinović" i time nastavili sa prožimanjem sporta i dobrotvornog rada.