XS
SM
MD
LG

Bajić: Velika stvar što su mladi imali zapaženu ulogu

Foto: Igokea

Košarkaši Igokee upisali su prvu pobjedu u ABA ligi, savladavši Primorsku sa 89-71 u Laktašima. Trener Igokee, Dragan Bajić, bio je zadovoljan pobjedom ali ne i sa nekim stvarima u igri svoje ekipe.

''Prva pobjeda ove sezone u ABA ligi. Sigurno smo mi kvalitetniji protivnik s obzirom na sve probleme kroz koje Primorska prolazi. Ono što mene brine je da se opet desilo da smo 14 dana bez utakmice što se i osjetilo. Ono što se moglo primjetiti da ekipa igra u grču, da još nisu rastrčani dobro, da napad ne fukncioniše onako kako ja mislim da treba. Odbrana takođe, pogotovo situacije 1 na 1 gdje smo ispadali a to moramo popraviti ako želimo postizati bolje rezultate'', rekao je Bajić. 

Igokea je imala problema sa sitnim povredama nekih igrača a neki igrači su tokom pripremnog perioda imali i koronu što im je poremetilo pripremu za sezonu.

''Vidi se i po minutaži da sam iskoristio priliku da resteretim sve. Igrači koji su bili bolesni polako se vraćaju. Međutim, sigurno za mene je zabrinjavajuće u kakvom su stanju ti igrčai koji su prošli kroz koronu. Oni jednostavno ne osjete svoje tijelo i kroz razgovor sa njima shvatio sam da nisu u dobroj situaciji. Ono što ja moram kao trener jeste da ih kroz treninge i kroz utakmice da ih vraćam u formu. Najbitnije je da oni budu fit i da mogu trenirati u punom kapacitetu i igrati utakmice.'' 

U ovoj utakmici trener Bajić pružio je šansu i mladim momcima koji su tu šansu dobro iskoristili. Dalibori Ilić bio je najefikasniji, Talić je bio dvocifren takođe a prve poene i minute u ABA, imao je i mladi Kosta Kondić.

''Ono što je bitna stvar jeste da su tri klinca, Talić, Ilić i Kosta Kondić dobili zapaženu minutažu. To je velika stvar za klub i to je pokazatelj da akademija Igokee radi na najbolji mogući način. Iz re akademije izlaze igrači. Ilić i Talić imaju zapaženu minutažu, Kosta Kondić kuca na vrata da i on ima ozbiljnu minutažu u ABA ligi. To je sigurno najveća dobit Igokee za neki naredni period i sigurno da će Igokea predstavljati magnet za sve mlade igrače da je Igokea dobar put da se postane vrhunski igrač.'' 

Za Igokeu nema odmora jer u narednom periodu Igokeu očekuje težak raspored sa dosta utakmica i putovanja.

''Ja ekipi Primorske želim puno sreće u nastavku. Nas sada čeka paklen raspored. U utorak putujemo za Novo Mesto gdje u srijedu igramo sa Krkom. Iz Novog Mesta se ne vraćamo kući nego putjemo za Split. Nakon povratka iz Splita putujemo za Francusku na meč Fiba Lige Šampiona a nakon toga dočekujemo Partizan. Biće jako teško ali šta je tu je. Moramo da izdržimo sve te napore'', zaključio je Bajić.