XS
SM
MD
LG

Igokea dočekuje Primorsku

Foto: Igokea

Pred košarkašima Igokee novi je izazov. U okviru trećeg kola ABA lige, Igokea u subotu dočekuje ekipu Primorske.

Tim Dragana Bajića doživio je porez od Mege u prvom kolu. Nakon toga, Igokea nije imala mečeva budući da je meč protiv Krke odgođen radi pozitivnog testa jednog igrača Cedevita-Olimpije, protiv koje je Krka igrala.

Igokea je dobro iskoristila neplaniranu pauzu. Neke sitne povrede su zaliječene i ekipa je sada spremna za nove izazove.

''Očekuje nas novo iskušenje kada je u pitanju ABA liga. Dobro je poznato da smo mi 14 dana bez utakmice. Ovaj period mi smo iskoristili da uradimo dobru analizu poslije poraza od Mege, a i da pokušamo oporaviti pojedine igrače koji su bili, možemo reći, povrijeđeni i od Bugarske računajući tu Pota, Fundića i Atića'', rekao je Bajić.

U prvom kolu Igokea nije bila dobra. Bilo je vidno da je ekipi falilo energije protiv Mege a Mega je sve znala vrlo dobro iskoristiti te su došli do pobjede. Sa druge strane, Primorska je uz brojne probleme ušla u sezonu. Dugo je bilo upitno da li će uopšte igrati ali su na kraju ipak pronašli sponzore.

U prvom kolu gostovali su ekipi FMP-a. FMP je dobio taj meč bez većih problema a vidjelo se da Primorskoj nedostaje kvaliteta. Međutim, to ne znači da će ovo biti lagan meč za Igokeu.

''Tu prvu nedelju pokušali smo iskoristiti da njih oporavimo da što spremniji dočekamo nastavak ABA lige. Očekuje nas utakmica sa ekipom Primorske, tim koji kao i svaki drugi tim nosi se sa svojim problemima kao i svako drugi, međutim mislim da su se konsolidovali i da su odigrali par utakmica u slovenačkom prvenstvu. Nama sigurne neće biti lako budemo li imali pristup igri kao protiv Mege. Mislim da smo se kroz ovu sedmicu dobro pripremili. Ova ekipa Primorske ima sigurno pet, šest iskusnih igrača koji su veći dio sezona igrali ABA ligu. Mi moramo maksimalno ispoštovati sve one dogovore koje smo radili u pripremi ove utakmice i nadam se da ako odgovorimo svim tim zadacima zabilježiti i prvu pobjedu kada je u pitanju ABA lig'', rekao je Bajić.

Meč u Laktašima počinje u subotu u 17h.