XS
SM
MD
LG

Porazi koji su se mogli izbeći

Martin Marinković je uspešno zamenio Savu Vadaskog na golu Bečejaca - foto: V. Jankov

Imajući u vidu da su futsaleri iz dva Bečeja izgubili u četvrtom kolu drugoligaškog karavana i da su obe utakmice igrane u petak uveče, to se može reći da su imali „crni petak“.

Bečejci su gostovali u Zrenjaninu i izgubili od SAS-a rezultatom 1:2 (0:1). To im je prvi poraz u aktuelnoj sezoni, koji će ih, najverovatnije, stajati gubitka prvog mesta na tabeli, pošto se očekuje da Lozničani pobede Leskovčane i preuzmu epitet lidera.

- SAS nikadnije bio lošiji protiv nas, a mi nikad bolji protiv njih i izgubimo utakmicu, konstatacija je Gorana Strajnića, koja na najbolji način oslikava dešavanja u „Kristalnoj dvorani“ kraj Begeja. Imali smo hendikep da nam zbog isključenja na prethodnoj utakmici nije branio Vadaski, a zbog povreda nisu igrali Arvai i Dražić, ali naš daleko veći hedikep bio je što sa klupe ekipu nije vodio trener Igor Šošo, već ja. Umesto da bude sa ekipom, Šošo je igrao za prvoligaša Novu Pazovu i to se osetilo u Zrenjaninu. Da se razumemo, igrali smo mi dobro, ali nam je efikasnost bila slaba. U nastavku utakmice je nedostajao trener Šošo, jer su tad igrači, u nedostatku snage, počeli da igraju po svom i stigla nas je kazna.

U klubu moraju da rasčiste da li je Igor Šošo njihov trener ili je igrač prvoligaša Nove Pazove. Ako je trener, onda klub koji vodi saklupe mora da mu je proritet. Tri boda iz Zrenjanina mogu da budu vrlo bitna u konačnom saldu.

- Moje odsustvo se nije toliko osetilo, jer je Martin Marinković dobro branio, veli golman Sava Vadaski. Nama je problem bio gol. Stvorili smo nekoliko prilika i mogli smo da rešimo utakmicu već u prvom poluvremenu, ali smo ih promašili, olako smo primili dva gola i uknjižen je poraz.

Bečejci su u Zrenjaninu igrali u sledećem sastavu: MARTINOVIĆ, NOVAKOVIĆ, GOLUB, KORAĆ, BODONjI, Novakov, Arđeljan, Pokrajac,Kobiljski, Mačiženski. U narednom kolu Bečejci dočekuju Ivanjicu.

Novobečejska Tisa je izgubila u Blaceu od eksprvoligaša Jastrebca rezultatom 3:6 (2:2). Njihov permanentni problem su gostovanja, jer ne mogu da se okupe u kompletnom sastavu. Ovoga puta je problem bio i dugo putovanje do Blacea.

- Stigli smo, posle više od pet sati putovanja, dvadesetak minuta pre utakmice i odmah izašli na teren. Drugo, samo nas je osmorica bilo, pa nismo imali dovoljno igrača za rotaciju u drugom poluvremenu kad je ponestajalo snage. Najzad, sve je mirisalo na to da moramo da izgubimo. Nekako smo se držali u prvom poluvremenu, a onda nas je sve stiglo i poraz je bio neminovan, jasan je golman Novobečejaca Zoran Ćurčić.

Trener Ivan Blažin je u Blaceu imao na raspolaganju sledeći sastav: ĆURČIĆ, ČIČIĆ, LETIĆ, GUBERINIĆ, CELIN, Tomić, Stojković Pelengić. U narednom kolu Novobečejci dočekuju Lozničane i eto prilike da ih skinu sa vrha tabele, a sami uhvate priključak za „gornji dom“.   


Zufo : SAS
Banjica 6 : 10 Tisa
Bečej 2003 4 : 2 Leskovac
Ivanjica 5 : 2 Forum
Palež 4 : 1 Metalac Kolorado
Jastrebac 3 : 7 Loznica Grad 2018
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Bečej 2003 11 10 0 1 30
2 Loznica Grad 2018 11 6 3 2 21
3 Ivanjica 11 7 0 4 21
4 Jastrebac 11 6 1 4 19
5 Tisa 10 5 2 3 17
6 Leskovac 10 5 1 4 16
7 Zufo 9 4 0 5 12
8 SAS 9 2 5 2 11
9 Palež 11 3 2 6 11
10 Banjica 11 3 1 7 10
11 Metalac Kolorado 11 2 1 8 7
12 Forum 11 2 0 9 6