XS
SM
MD
LG

Srbija je spremna za evropske kvalifikacije za 12. IeSF prvenstvo!

 

Izvor: RUR

Posle dvomesečne IRL sezone koju vam je organizovao RUR, Srbija može da se pohvali svojim predstavnicima u igrama PES 20, Tekken 7 i Dota 2, koji će braniti boje naše zemlje na evropskim kvalifikacijama za 12. IeSF prvenstvo. To su Stefan ”Kepa” Slavković za PES 20, Vlada ”Coldheart” Stanković za Tekken 7 i Team Serbia za Dotu 2.

Svaka igra je imala po dve runde kvalifikacija, čiji je vrhunac bilo veliko finale, gde su se takmičili najbolji srpski gejmeri. Do finala je došlo 8 Tekken igrača, 8 PES igrača, kao i 4 Dota 2 ekipe. Odlučujući turnir se održao za vikend, 19. i 20. septembra, a prenos je bio emitovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Prvo smo imali priliku da pratimo PES, gde su nas Stefan ”Kepa” Slavković i Marko “Roksaczv22” Roksić zasenili svojim veštinama u ovom virtuelnom fudbalu. Posle veoma napetih utakmica, i ova dva igrača su ušla u okršaj, iz koga je Kepa izašao kao pobednik, i još jednom postao srpski PES reprezentativac. Kepa je predstavljao Srbiju i na prošlogodišnjem prvenstvu u Seulu, gde je završio sa top 8 plasmanom.

pes-irl2020-finale1-kepa2-srb

Detaljniji pregled PES finala pogledajte OVDE.

Došao je red i na Tekken. U ovom finalu smo mogli da uživamo u neverovatnim borbama koje nam je priredio Vlada ”Coldheart” Stanković. Posle napetog lower bracket putovanja, Vlada je u finalu uspeo da savlada Nikolu ”Void” Đurovića, i ponovo ostvari priliku da predstavlja Srbiju na svetskom IeSF prvenstvu. Naime, Vlada je bio naš predstavnik i prošle godine u Seulu, gde je takođe ostvario top 8 plasman.

klan-rur-tekken-vlada1-srb

Detaljniji pregled Tekken finala pogledajte OVDE.

Na kraju smo imali priliku i da pratimo Dota 2 mečeve, gde smo mogli da vidimo još poznatih lica. Naime, nad sastavom Carl Johnson su trijumfovali momci iz ekipe Team Serbia, koji su nas, uz nekoliko izmena, takođe predstavljali na 11. IeSF prvenstvu.

Team Serbia su:

  • Ivan “IgnItableS” Spasić
  • Ivan “Monti” Timotijević
  • Nenad “grizine” Lukić (Kapiten)
  • Nikola “Nikolica” Mihajlović
  • Aleksandar “Alexxo” Diklić

Detaljniji pregled Dota 2 finala pogledajte OVDE.

RUR bi želeo da se zahvali svim takmičarima koji su nam omogućili ove fantastične mečeve, i da im poželi sreću na predstojećim evropskim kvalifikacijama, koje će se održati 20. oktobra.