XS
SM
MD
LG

"Obućari" teško do bodova

Foto: facebook

Po veoma teškom i spranom vremenu, odigrana je utakmica između ekipa Fruške Gore iz Rume i Zmaja iz Noćaja. Popularni "obućari" tradicionalno, dugi niz godina svoje utakmice igraju nedeljom od 10 časova. Opšte je poznata da se svi ljubitelji fudbala širom Srema nedeljom ujutru okupljaju baš na stadionu Fruške Gore, a nakon utakmice "obućara" svako ide na svoju stranu. Danas je po ovom sparnom vremenu najteže bilo samim igračima, jer jednostavno nije ni bilo moguće igrati punim intezitetom.

Obe ekipe su startovale porazom, ali su tu grešku odmah ispravile već u drugom kolu. "Obućari" su prošle nedelje doneli u Rumu pobedu sa vrućeg terena u Manđelosu, dok je ekipa Zmaja rutinskom igrom savladala ekipu Trgovačkog. Svakako su "obućari" bili favoriti, ali su do pobede došli mnogo teže nego što se to očekivalo.

Utakmica pošteno nije ni počela, domaći preko Vladimira Cvijetičanina dolaze u vođstvo od 1:0. Bio je to pravi evrogol, jer je Cvijetičanin popularnom "kiflom" sa oko 20 metara savladao golmana gostiju Kljajića. Tada se stekao utisak da će ekipa iz Noćaja biti ispraćena sa velikim brojem golova u mreži Kljajića.

Ipak, da su gosti došli da igraju ravnopravno, i da se bore za bodove jasno je bilo u 14. minutu, kada Veselin Simeunović koristi nesporazum u odbrani domaćih, i iz drugog pokušaja šalje loptu u gol golmana domaćih Mandića za 1:1. Bio je to pravi šok za sve prisutne na utakmici.

Nakon izjednačenja, domaći svim silama napadaju, uglavnom preko Rokse koji nekoliko puta pokušava ali su ti udarci završavali daleko od gola gostiju. Gosti su se opredelili za bunker, pokušavajući da dugim lopta iskoriste brzinu Parmakovića, ali je štoper domaćih Samardžija svaki pokušaj kontre sprečio pravovremenim startom.

U 37. minutu se dogodio trenutak koji je promenio tok utakmice. Jedan od najagilnijih igrača danas, Cvijetičanin našao se u sendviču dva gostujuća igrača i nakon toga je pao, a sudija Katić nije imao dilemu i pokazao je na "belu tačku". Gosti su se bunili smatrajući da je penal prestrogo dosuđen, ali ispravke nije bilo. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Darko Roksa za 2:1. Tim rezultatom se i otišlo na zasluženi odmor.

U drugom poluvremenu viđen je još slabiji tempo. Igrači obe ekipe su dali svoj maksimum ali promene rezultata nije bilo. Domaći su sve do 70. minuta napadali, pođajući čak i okvir gola. Nedostatak koncetracije domaćih napadača uticao je na to da gosti preuzmu inicijativu pred kraj utakmice, i od 70. minuta krenu svim silama na gol Mandića. U 75. minutu Jovanović pogađa prečku golmana Mandića, a pored toga gosti su nekoliko puta ozbiljno pripretili. Čak su gosti u nekoliko situacija tražili i igranje rukom u kaznenom prostoru domaćih, ali je sudija ostao pri svojoj odluci i nije pokazao na "belu tačku".

Sve u svemu, s obzirom na date okolnosti viđena je borbena ali ne tako kvalitetna utakmica. "Obućari" mogu biti zadovoljni pobedom, ali igrom i ne baš. Jasno je da igra sledeće nedelje u Ravnju mora biti mnogo bolja ukoliko se planiraju bodovi. Nasuprot "obućarima", ekipa iz Noćaja ima za čim da žali, ali ukoliko prikaže ovaj nivo borbenosti sledeće nedelje kada dočekuju Graničar iz Kuzmina, ne bi trebalo da imaju problema da osvoje bodove.

STADION: Fruške Gore. GLAVNI SUDIJA: Jovan Katić (Ruma). POMOĆNE SUDIJE: Vladimir Blažon (Ruma), Srđan Kavgić (Ruma). DELEGAT UTAKMICE: Jovica Đorđević. STRELCI: Cvijetičanin u 5. i Roksa u 37. minutu za Frušku Goru, a Simeunović u 14. minutu za Zmaj. ŽUTI KARTONI: Tojić, Parmaković (Zmaj).

FRUŠKA GORA: Mandić, Knežević, Đurđević, Tešić, Kopunović, Birinji, Cvijanović(od 86.Karanfilović), Cvijetičanin(od 86.Bežanović), Roksa, Savić(od 35. Kolarović), Samardžija.

ZMAJ: Kljajić, Jesretić, Tojić(od 65.Đukić), Zaskalicki(od 90.Petrović), Božjaković, Jovanović, Parmaković, Simeunović, Sretenović, Čupić, Ćurčić(od 46. Đurić).


OFK Bikić 3 : 0 Graničar 1924
Obilić 1993 3 : 1 Erdevik 2017
Sloga 4 : 1 Jednota
Sloboda 1 : 2 Jedinstvo
Trgovački 1 : 0 OFK Zeka Buljubaša
Fruška Gora 2 : 1 Zmaj
Graničar (K) 1 : 1 Fruškogorac
Sremac (J) 1 : 5 Sremac (B)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Bikić 3 3 0 0 9
2 Obilić 1993 3 3 0 0 9
3 Sremac (B) 3 3 0 0 9
4 OFK Zeka Buljubaša 3 2 0 1 6
5 Jedinstvo 3 2 0 1 6
6 Graničar 1924 3 2 0 1 6
7 Fruška Gora 3 2 0 1 6
8 Fruškogorac 3 1 1 1 4
9 Graničar (K) 3 1 1 1 4
10 Zmaj 3 1 0 2 3
11 Sloboda 3 1 0 2 3
12 Sloga 3 1 0 2 3
13 Trgovački 3 1 0 2 3
14 Erdevik 2017 3 0 0 3 0
15 Sremac (J) 3 0 0 3 0
16 Jednota 3 0 0 3 0