XS
SM
MD
LG

Ubedljivi Roksa odbranio ulogu favorita u prvom King of the Field turniru

Izvor: RUR
 
Danas se završio prvi od četiri King of the Field PES 20 turnira i prvi nosilac Marko ”Roksa” Roksić je nakon nekoliko neizvesnih mečeva uspeo da odbrani svoj status favorita i tako da dođe do nagrade od 100EUR, kao i plasmana u veliko finale.

Današnji turnir je samo početak. Naime, do kraja septembra ćete imati priliku da učestvujete na čak još 3 turnira! Za naše najbolje igrače je sistem malo drugačiji, jer će svakom turniru biti dodeljen jedan nosilac, koji ima pravo na ekskluzivno učešće na odabranom turniru. Ovaj sistem je osmišljen kako se svi naši najjači PES predstavnici ne bi susreli odmah.

Turnir smo pratili od osmine finala, a fokus je bio na mečevima jednog od najboljih igrača naše zemlje i prvog nosioca, Rokse. U četvrtfinalu Roksa je slavio protiv Filipa Panića rezultatom 2-0, ali ga zatim sačekao veoma težak protivnik, Dejan Bajović. Nakon izgubljenog prvog meča rezultatom 2-0, Marko je nadoknadio zaostatak i stigao je do važne pobede od 2-1.

Zatim je usledio polufinalni duel protiv imenjaka Marka Šipke. Šanse su padale na obe strane, ali srpski reprezentativac je uvek uspevao da bude jedan korak ispred svog protivnike, zbog čega je slavio u oba duela. Zatim je usledilo veliko finale, gde je našeg nosioca sačekao Vladimir Tockić. Kada je sve delovalo kao da će Roksa slaviti sa laganih 2-0, na samom kraju drugog meča, Vladimir je stigao do izjednačenja, da bi kasnije slavio nakon penala. Ipak, Roksa se nije uplašio, već kao i obično, kada je bilo najpotrebnije, on je odigrao najbolje, pa je slavio sa 3-1.

Sledeći turnir u sezoni, koji počinje 22. avgusta, gde će Stefan ”Kepa” Slavković biti nosilac, će uskoro biti najavljen. U međuvremenu se prijavite za prve RUR IRL 2020 PES kvalifikacije za svetsko IESF prvenstvo i budite predstavnik Srbije u Izraelu!