XS
SM
MD
LG

Intervju sa finalistima prvog IRL RUR Valorant turnira!

Prošlog vikenda se održao prvi IRL RUR turnir u najnovijem Riot-ovom FPS naslovu. Na našem Youtube kanalu ste uz Ultraplex-a mogli da vidite kako balkanci igraju Valorant. Ako ste kojim slučajem propustili stream, pogledajte VOD na ovom linku.

U finalu su se susrele ekipe Alienus i Those Guys i priredile nam veoma uzbudljiv okršaj. U poslednjem meču sa gustim rezultatom 13:12 je tim Alienus odneo pobedu. Danas se RUR sastao sa finalistima koji su podelili svoje iskustvo sa turnira, ali i dali mali uvid u Riot-ov tactical shooter.

RUR: Pozdrav momci! Jel možete za početak da nam kažete šta vas je privuklo kod Valoranta i kako ste počeli da ga igrate?

Alienus_Najke: Svi smo igrali kanter nekad davno i samo smo čekali da izađe igrica koja će biti slična CS-u, jer nam je bilo muka od battle royale igara.

Those Guys_ROYAL: Oduvijek sam bio competitive igrač, i malo koju igru sam igrao casual. Prije VALORANT-a igrao sam CS:GO neke 4 godine, ali nažalost nisam izgradio nikakvu karijeru od toga. Kada sam čuo da RIOT radi novi FPS shooter, odmah sam rekao da počinjem ozbiljno igrati čim izađe jer mi je to nova šansa.

RUR: Kako ste saznali za RUR-ov Valorant turnir i zbog čega ste odlučili da se prijavite?

Alienus_Najke: RUR turnir nam je preporučio balkan.gg, pa smo odličili da se prijavimo.

Those Guys_ROYAL: Dosta pratim balkanske strimere jer i sam strimam u slobodno vrijeme. Igrao sam sa Ultraplex-om prije VALORANT i vidio story na instagramu da će castat, pa sam odlučio skupit ekipu i probati.

ROYAL-ov Youtube kanal možete zapratiti na ovom linku.

RUR: Kako je prošlo formiranje ekipe? Da li ste drugari od ranije? Kako biste opisali timsku atmosferu?

Alienus_Najke: Nekoliko nas se znamo od ranije jer smo igrali 1.6, dok smo druge upoznali preko Valoranta.

Those Guys_ROYAL: Bilo je to na brzinu složeno, s KRAMPUS-om sam igrao dosta, a s ostala tri igrača smo prvi puta igrali na turniru. Etnu sam upoznao preko FACEIT-a i pitao ga želi li igrati, a on je usput predložio forena i ZeRu sa kojima je igrao.

RUR: Kakva su bila vaša očekivanja pri početku takmičenja?

Alienus_Najke: Kao i kod svakog turnira cilj nam je uvijek pobjeda.

Those Guys_ROYAL: Nismo imali neka velika očekivanja jer kao sto sam već naveo nismo odigrali zajedno niti jedan game. Prijavili smo se iz zabave i zbog igre, ali znali smo da svi igramo solidno i imamo neke šanse, tako da smo prezadovoljni s 2. mjestom. U finalu smo izgubili dosta rundi koje smo trebali uzet, ali sto je tu je, sljedeci put ce biti bolje.

RUR: Dajte nam utiske celog turnira i organizacije. Kakva je bila timska atmosfera u poslednjem meču finala?

Alienus_Najke: U globalu glavni cilj nam je da se zabavimo i da imamo pozitivnu atmosferu, nezavisno od pobede ili poraza. Naravno da smo ozbiljni kada je to potrebno, ali čim prođu napete situacije odmah se vraćamo u standardnu personu gdje smo svi opušteni.

Those Guys_ROYAL: Što se tiče organizacije turnira sve je bilo odlično, jedino što bi meni odgovarao malo kasniji termin. Ipak gameri kasno ustaju.

RUR: Koji su vam omiljeni agenti i mape?

Alienus_Najke: Trudimo se da ne biramo previše meta agente, već da svi znamo igrati barem 2 ili više. Što se tiče mapa, trenutno nam najviše odgovara Bind.

Those Guys_ROYAL: Pa meni osobno najdraža mapa je Bind, a sto se heroja tiče to bi bile Reyna i Viper.

RUR: Da li ćete se takmičiti sa istom ekipom na narednim IRL RUR Valorant turnirima?

Alienus_Najke: Prijavićemo se uz par izmijena.

Those Guys_ROYAL: Vjerojatno ne jer ne igramo svi toliko često zajedno, ali nikad ne reci nikad.

RUR: Jel imate još nešto da dodate?

Alienus_Najke: Još samo da pozdravimo našeg druga Plurge-a, best Sova eu!

Those Guys_ROYAL: Nadam se da se vidimo uskoro!

 

Želimo da čestitamo našim finalistima i da im se zahvalimo na ovom intervjuu. Srećno na narednim RUR turnirima!