XS
SM
MD
LG

Kamp u Mitrovom Polju po 14. put

Vrlo dobar učinak u Al Džaziri - Dragan Đorđević na klupi kluba iz UAE

Kada se bavite trenerskim poslom važi jedno nepisano pravilo, koferi su uvek spakovani. Dragan Đorđević, bivši odbojkaš i trener kraljevačke Ribnice, već osam vezanih sezona radi u inostranstvu, uglavnom u arapskom svetu. Posle Irana, Libije i Kuvajta, proteklu naprasno završenu sezonu Đole je proveo u klubui Džazira u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

UAE je bila nova destinacija za mene i novo iskustvo. Džaizira se kotira kao dobar klub, imali su malo lošiji rezultat u prethodnoj sezoni i angažovali su me da uradimo više i bolje. Sezona je prekinuta kao i svuda u svetu, epidemija korona virusa je bila jači protivnikl od svih. U tom trenutku moj klub je bio na trećem mestu, čekao nas je plej of i spremali smo da učinimo i korak više. Ipak, liga je prekinuta, završena, meni jen ugovor istekaom i vratio sam se u Kraljevo. Bio sam dve nedelje u obaveznom karantinu, sve se da izdržati. Što se tiče Džazire, to nije gotova priča, čelnici kluba su bili zadovoljni, ako se život vrati u normalu očekujem poziv da razgovaramo i možda novu sezonu na klupi ovog tima – kaže Dragan Đorđević trener sa pedigreom.

Odbojkaški kamp u Mitrovom Polju po 14. put

Dok čeka novi angažman, ne miruje trener sa kojim je Ribnica 2007. godine igrala finale plej ofa. Vratio se počecima i ponovo radi sa najmlađima.

Pre deset godina sam osnovao OK Tehničar. Tada je to bila samo ideja rada jedne male odbojkaške škole. Danas je to veoma razvijen kluba, sa oko 200 članova, devet selekcija u takmičenju. Veoma se lepo razvija na čemu sam posebno zahvalan saradnicima, ljudima u koje sam imao poverenja da vode klub u mom odsustvu. Volim rad sa decom i smatram da niko ne može trenerski da se razvioja na pravi način ako nije radio u školi odbojke i sa najmlađima. Čim su uslovi dozvolili počeli smo sa treninzima, trenutno najviše vremena porovodim sa najmlađim dečacima u školi odbojke i sa prvom žesnkom ekipom. Zanimljivo je, prenosim iskustvo, pokazujem im mnogo toga novog i verujem da će svi oni biti bolji u godinama koje dolaze.

Potpisnik ovih redova i Dragan Đorđević na odbojkaškom kampu u Mitrovom Polju

Nije samo Tehničar u mislima junaka ove priče?

I pre nastajanja OK Tehničar, pokrenuo sam odbojkaški kamp u Mitrovom Polju. Danas je to jedan od najstarijih kampova u Srbiji, ovog leta će doživeti 14. izdanje i to je nešto što me posebno raduje, čini srećnim i na šta sam ponosan u svojoj karijeri. Nažalost, epidemija KOVID 19 je mnogo toga promenila, sprečila. Mi nismo mogli da organizujemo kamp kao do sada, u dve smene, sa preko 150 dece. Ovog leta ćemo raditi u Mitrovom Polju od 7. do 14. jula, sa najviše 60-70 polaznika i par mesta je samo ostalo slobodno. Nadam se da ćemo na najbolji način nastaviti tradiciju i pokazati zašto ovaj odbojkaški kamp traje tako dugo. Stvari smo postavili kao da smo velika porodica, tako se ponašamo, radimo i deca to prepoznaju. Njihovo poverenje je neprocenjivo i to mi svake godine daje novi elan da radim. Uveren sam da će kamp u Mitrovom Polju trajati još dugo godina – zaključio je Dragan Đorđević odbojkaški trener iz Kraljeva.

U međuvremenu, Dragan Đorđević je bio koordinator Sportskih igara mladih u Kraljevu. OK Tehničar je bio tehnički organizator takmičenja u odbojci čime su se SIM vratile u grad na Ibru posle dve godine pauze.