XS
SM
MD
LG

Srbija dobila protivnike

Muška rukometna reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, igraće protiv Francuske, Belgije i Grčke u okviru grupe 1, odlučeno je žrebom u Bratislavi.

Od ranije je poznato da će po dve najbolje plasirane grupe iz svih osam grupa, odnosno, četiri najbolje trećeplasirane selekcije, izboriti plasman na EP zajedno sa selekcijama domaćina, te aktuelnim finalistima EP 2020. godine - Španijom i Hrvatskom.

Kapiten nacionalnog tima Nemanja Ilić smatra da smo dobili korektnu grupu i da imamo dobru šansu da se plasiramo na još jedno Evropsko prvenstvo.

"Sa Belgijancima smo u prethodnom ciklusu remizirali i zabeležili pobedu. Kvalitetniji smo, ali ne smemo se opustiti i misliti da će biti lako. O Francuzima ne bi trebalo trošiti reči. Svi znaju ko su i kako igraju, ali nisu nepobedivi. Sa Grčkom se nismo sastajali u prethodnom periodu, ali ni tu nema dileme. Kvalitetniji smo i očekujem sva četiri boda protiv njih", izjavio je kapiten Ilić za sajt RSS.