XS
SM
MD
LG

Rudar novi drugoligaš

Na novom zadatku - Vladimir Usiljanin novi generalni sekretar MOOSRRO

Odbojkaški savez Srbije prvi se od granskih saveza odredio prema prekinutoj sezoni zbog epidemije korona virusa. Koracima nacionalne federacije krenuli su i regionalni savezi. Na sednici UO Međuokružnog odbojkaškog saveza Raško-Rasinskog okruga donete su odluke kojima je stavljena tačka na sezonu 2019/20..

Doneta je odluka da se prekidaju i smatraju okončanim takmočenja u MRL Raško-Rasinskog okruga kao i u ligama mlađih kategorija za takmičarsku sezonu 2019/20. godinu. Takođe, van snage su stavljene odredbe Opštih propozicija MRL Raško-Rasinskog okruga koje su u suprotnosti sa donetim odlukama OSS. U konkurenciji seniora prvak je Rudar iz Baljevca koji će od naredne sezone igrati u Drugoj ligi „Zapad“. Kod seniorki, takmičenje se odvijalo u dve grupe, pobednici su OK Raška i ŽOK Župa iz Aleksandrovca. Predloženo je, ako se steknu uslovi da ove dve ekipe odigraju meč za prvaka. Ako do dogovora za meč ne dođe, prvak se neće proglasiti i Druga liga „Zapad“ će se popuniti na konkursu – raportira Vladimir Usiljanin, novopostavljeni generalni sekretar MOOSRRO.

Dojučerašnji kapiten kraljevačke Ribnice, nasledio je na mestu generalnog sekretara Miloša Todorovića, koji je iznenanda preminuo za vreme vanrednog stanja.

Za mene potpuna nova uloga. Polako učim mnoge stvari, kao dete kada uči da hoda. Do juče sam imao obaveze na odbojkaškom terenu, sada sam okrenut administraciji, moram da poznajem zakon, propise, da uđem u srž ovog zahtevnog posla. MOOSRRO je ozbiljna sportska organizacija koja je okuplja preko 30 klubova sa ove teritorije i potrebno je da upoznam rad svih klubova, da razmenimo mišljenja i očekivanja. U svakom slučaju radujem se što sam ostao u odbojkaškom sportu.

Nije lako iz patika u fotelju?

Iskreno, veoma teško mi je bilo na početku. Nisam još raščistio da li sam završio igračku karijeru, imam lepih godina, dugo sam u odbojci, ali osećam da mogu još da igram na ozbiljnom nivou. Zvali su me iz Ribnice, dobio sam poziv i Metalca iz Gornjeg Milanovca da igram u narednoj sezoni. Ipak, ovaj posao zahteva celog čoveka i teško bi bilo uskladiti sve obaveze. Kako god, sva je prilika da od igranja neće biti ništa – pomalo sa setom, uz uvek prisutzan osmeh, zaključuje Vladimir Usiljanin, novi generalni sekretar MOOSRRO.

Tokom leta kreće preregistracija odbojkaških klubva sa teritorije Raškog i Rasinskog okruga, a potom i sastanci da se utvrdi sastav MRL za sezonu 2020/21. godina.