XS
SM
MD
LG

Zvezda u polufinalu Kupa Srbije, sledi Partizan

Ragbisti Crvene zvezde i Partizana sastaće se u polufinalu Kupa Srbije u ragbiju 13, nakon što su posle svog večitog rivala i crveno-beli ostvarili ubedljivu pobedu u svom četvrtfinalu. Branilac trofeja imao je samo lakši trening protiv ekipe Car Dušan Silni (94:0), u nastavku sezone koja je prekinuta zbog pandemije COVID-19 virusa.

Sigurno i bez puno problema Zvezda je na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari izašla na kraj sa gostima iz Paraćina pa će narednog vikenda 13. ili 14. juna igrati protiv najvećeg rivala za plasman u finale. Ranije tokom vikenda crno-beli su osigurali takođe dalji plasman pobedom nad ekipom Beogradski ORK 76:0.

Biće to drugi večiti derbi ove godine, pošto su se na startu sezone isti protivnici sastali u Superkupu Srbije. Crveno-beli su tada uz dosta uzbuđenja (32:28) uspeli da zadrže pehar u svojim vitrinama i tako nastave svoj pobednički niz u domaćim i regionalnim okvirima koji traje skoro tri godine.

Drugo polufinale Kupa igraće se u Nišu, gde će Radnički dočekati Dorćol Tigrove koji su u nedelju u četvrtfinalu eliminisali još jedan Radnički, ali sa Novog Beograda. U meču koji je takođe igran na SC Inge i bez prisustva publike, Tigrovi su u drugom poluvremenu napravili preokret, posle minusa od 10:8 na pauzi.

Ipak, boljom igrom u nastavku tim koji sa klupe predvodi nekadašnji legendarni kapiten Srbije Dalibor Vukanović uspeo je da preuzme kontrolu nad mečom i osigura pobedu. Radnički je imao šansu u samoj završnici, međutim esejm u poslednjem minutu Tigrovi stižu do prolaska u polufinale narednog vikenda.