XS
SM
MD
LG

Đerona vraća Nenadića

Petar Nenadić

Јedan od najboljih evropskih rukometaša Petar Nenadić vratiće se u reprezentaciju Srbije, nakon što je Toni Đerona preuzeo "orlove" od Nenada Peruničića.

Petar Nenadić (Foto: http://www.mojacrvenazvezda.net)

Nenadić je ranije govorio kako se neće vraćati u selekciju sve dok se ne dogode neke promjene, a čini se kako bi dolazak španskog stručnjaka mogao da bude okidač za pozitivne stvari u srpskom rukometu.

- Konačno je došlo do pravih promjena. U razmišljanju, svemu generalno, biće nova filozofija rukometa. Ukoliko budem u planovima i viziji selektora odazvaću se. Fizički se osjećam dobro. Nemam toliko godina da sam pri kraju karijere i ako se uklapam rado ću biti na raspolaganju. Da li dvije ili još tri godine, dokle god budem mogao - rekao je Nenadić za B92.

Ipak, naglasio je da će od ogromnog značaja biti to da će Đerona ispuni obećanja koja je dao, jer sam dolazak na klupu reprezentacije ne garantuje uspjeh.

- Ono što je najvažnije, svaki trener zahtijeva vrijeme, strpljenje i podršku Saveza, javnosti. Da se napravi konačno pozitivna atmosfera. Nije važno da li ću se ja vratiti, to poslije godinu dana neće nikome biti interesantno, nego šta dalje. Neophodno je razmišljati o narednih pet ili šest godina. Gledam mnogo šire, ne samo seniorsku reprezentaciju, već sve mlađe generacije. Naše kategorije su bile zapažene u Evropi, to su prolazne stanice, gube se igrači i talenti. Đerona razmišlja normalno i ispravno, ne igra samo seniorska reprezentacija, već sistem sa juniorskom, kadetskom i mlađim. To je poenta svega - zaključio je Nenadić.