XS
SM
MD
LG

Nešto novo u Ašanji

Fudbalska budućnost

Veliki zaokret u sportskom životu Ašanje. Sportski radnici FK Kamenog, koji će se od naredne jeseni takmičiti u Međuopštinskoj ligi Srem – grupa Istok, posle pauze dige dve i po decenije, reaktivirali su „Školu fudbala“. Sinoćnom prvom treningu prisustvovalo je oko 40 najmlađih fudbalera. Oko igrališta oduševnjeni roditelji dece, rodbina.

 - Svi smo se zaželeli fudbala – priznaje sekretar kluba Petar Nanić – Ljudi uključeni u rad kluba, a posebno naš prvotimac Goran Madacki, došli su na ideju da se deca što više privuku ovom sportu. Prvom treningu prisustvovalo, van svih očekivanja, nekoli desetina najmlađih meštana Ašanje, uzrasta od 6 do 14 godina. Ovo je, dakle, pionirski uzrast, a uskoro će krenuti sa radom i oni stariji, kadeti, a za njima i prvotimci. Do početka naredne sezone renoviraćemo klubske prostorije, tribine, ogradu oko igrališta...

 Trener najmlađih fudbalera, Goran Madacki, nije krio zadovoljstvo, okružen decom, ali brojnim saigračima, koji su mu mogali u organizaciji prvog treninga,

Prvi trening

 - Započeli smo novi projekat – kaže Madacki – Nismo očekivali da će odziv biti ovakav. Po svemu sudeći, dece će biti još više, te ćemo morati raditi po grupama. Treninzi će, za sada, biti tri puta nedeljno. Decu ćemo polako uvoditi u fudbal. Kasnije, pokušaćemo da se uljučimo u neko od „Minimaksi liga“. Naravno, organizovaćemo i prijateljske utakmice sa vršnjacima iz okolnih mesta.

Jedan od pomoćnika Madackom na prvom treningu, bio je i Aleksandar Dobriković, kapiten seniorske ekipe.

Trener Goran Madacki

 - Ašanja je ponovo na fudbalskoj mapi Srema – ističe Dobriković – Fudbalska priča postala je mnogo ozbiljnija: prvi tim je ušao u viši rang, dece je sve više na igralištu, uslovi sve bolji... Uz dobar rad, sledeće jeseni možemo biti ozbiljni konkurenti u Međuiopštinskoj ligi.

Mala pomoć