XS
SM
MD
LG

Astralis sa lakoćom do novog trofeja

Sinoć smo stigli do samog kraja prvog Road to Rio turnira na kojem je Astralis uspeo još jednom da dokaže svoj kvalitet, ubedljivo savladavši G2 rezultatom 3-0. S obzirom da su u finale došli kroz Upper bracket, značilo je da na startu finala imaju prednost od 1-0 i prvi izbor mape, što je bio preveliki problem za francusku ekipu, koja ne može biti nezadovoljna ostvarenim rezultatom.

G2 je već na samom startu imao veliki hendikep, pošto su zaostajali 1-0. Ovaj format nije baš omiljen među fanovima i igračima, ali ESL je hteo da nagradi ekipu koja je bez poraza došla do finala. Ipak, to nije bio jedini hendikep, pošto je Astralis prvi birao mapu. Iako G2 nije loša ekipa na Nuku, Astralis je tu gotovo nepobediv, što se i ovaj put videlo.

Sve je savršeno započelo za dansku ekipu koja je osvojila uvodnih 7 rundi. Tada su Nexa i njegova ekipa uspeli malo da se vrate u meč. Smanjili su razliku i do kraja poluvremena su uspeli da osvoje 6 rundi. Ipak, to je bilo sve što su uradili u ovom meču, pošto je u drugom delu Astralis uspeo da odigra bez greške i da sa 7 vezanih rundi dođe do pobede.

Nadali smo se da na Vertigu možemo da vidimo zanimljivu borbu, ali ništa nije išlo u korist G2-a. Astralis je igrao na svom prepoznatljivom nivou, dok njihovi protivnici nisu uspevali nikako da pronađu svoju igru. Prvo poluvreme Danci su uzeli sa sa 13-2, te smo znali da novo 0-3 finale čekalo Ocelotovu organizaciju.

Iako ovaj turnir nije imao veliki nagradni fond, nosi veoma važne poene, koji će odlučivati o učesnicima Majora u Rio de Žaneiru. Ukoliko ne dođe do novih promena, turnir u Brazilu je zakazan za novembar, do kada bi trebalo da se odigraju još dva Road to Rio online takmičenja.