XS
SM
MD
LG

Toni Đerona: Srbija ima potencijal

Toni Đerona

Toni Đerona, novi selektor rukometne reprezentacije Srbije, analizirao je stvari kojima će se baviti u svom novom poslu. Katalonac je nedavno poslao prvi stranac kao selektor "orlova". On je o taktici koju će primjenjivati govorio u podkastu specijalizovanog rukomentnog portala "Balkan-handball".

- Za mene je osnova da sve selekcije igraju isto. Ako seniori igraju na jedan način, a juniori na drugi, to je gubljenje vremena po mom mišljenju. Ako junior nauči da igra na jedan način, onda će mu biti mnogo teže da se navikne na zahtjeve u seniorskom timu - kazao je Đerona i dodao:

- Velika većina mladih reprezentativaca igra u domaćim klubovima. Zato je važno da radimo i sarađujemo svi zajedno. Ne dolazim da kažem "vi morate da igrate na taj način", već da diskutujemo, pričamo, razmijenjujemo znanja, otvoren sam da čujem sve dobre prijedloge, zašto ne i da naučim nešto od nekog domaćeg trenera. Osnova je da razmijenjujemo znanje i da guramo u istom pravcu. To je nešto što španski treneri rade konstantno.

Četrdesetšestogodišnji Španac je govorio i o odabiru igrača koji će predstavljati Srbiju u narednom periodu.

- U reprezentaciji moramo da izaberemo najboljeg igrača, bez obzira na godine, koji će ispuniti ciljeve koje imamo. Vrata su otvorena za sve, i za momke koji nisu igrali u prethodnom periodu, da se vrate u nacionalni tim. Tim je važniji od bilo kog igrača ili trenera. Moramo svi zajedno da pomognemo timu da ostvari ciljeve - podvukao je Đerona.

Izvor: b92