XS
SM
MD
LG

Gatarić u Cedevita Olimpiji

Aleksa Gatarić

Banjalučanin Aleksa Gatarić (18) potpisao je višegodišnji profesionalni ugovor sa Cedevita Olimpijom, nakon što je dvije godine nastupao za njihove juniorske selekcije.

Ovaj plejmejker, čije su kvalitete primjetili mnogi klubovi i stručnjaci i u nastupima za juniorsku selekciju, će i u narednih godinu dana igrati na posudbi za Cedevitu junior.

Aleksa Gatarić, s visinom 190 cm, u Zagreb je iz Bosne i Hercegovine stigao 2018. U prekinutoj sezoni zbog pandemije COVID-19 za Cedevitu Junior je u Prvoj ligi kao starter odigrao 16 utakmica a uz prosječnih 18 minuta upisivao je po 6.9 koševa, 2.1 skok, 1.8 asistencija i 1.4 ukradene lopte. Pozornost međunarodne publike privukao je na juniorskom Evroligaškom turniru 2018/2019. kada je za Cedevitu u 4 utakmice postizao prosječnih 12.8 koševa uz 5 skokova i 2,8 asistencija kao i u juniorskoj ABA ligi s prosjecima 5.2 koševa, 2.3 skokova i 0,8 asistencija. 

Gatarić je kazao da mu je velika mi je čast što sam  dobio priliku potpisati ovakav ugovor.

- Kada sam došao u Cedevitu ovo je bio neki cilj kojeg sam ja trudom i zalaganjem uspio ostvariti. Sada je na meni da se dokažem ovdje, u Cedeviti Junior, koja je isto savršena sredina za mladog igrača i za njegovo razvijanje, i da to napravim na terenu i da jednog dana zakucam na vrata prve momčadi Cedevita Olimpije. Riječ je o velikom, ogromnom klubu iz Ljubljane o kojem sam puno čuo i dosta puta gledao. Igraju u Evrokupu 7Days, drugom po snazi takmičenju u Evropi, imali su u sistemu puno igrača na visokom nivou, neki danas u NBA, u jakim evropskim klubovima tako da će mi biti velika čast da jednog dana i ja budem jedan od tih igrača - rekao je Gatarić

Marko Trninić, trener KK Cedevita Junior, istakao je da je Aleksa je zaslužio ovaj ugovor svojim radom, igranjem na poziciji pladžmakera.

- Puno je napredovao u posljednje vrijeme a mislim da ima još veliki prostor za daljnje napredovanje. Držim da je sazrio i da će slijedeće sezone napraviti veliki iskorak prema onome što priželjkujemo, a to je da bude vrhunski igrač. Vjerujem da ima sve predispozicije za to - naglasio je Trninić.

Izvor: Glas Srpske