XS
SM
MD
LG

Dragan Džajić: Rukometni klub Borac sportski velikan

Dragan Džajić i Vladimir Petrović

Dragan Džajić, bez konkurencije najbolji fudbaler nekadašnje Jugoslavije, uputio je čestitku Rukometnom klubu Borac iz Banjaluke, posredstvom našeg sajta, u kojoj, između ostalog, kaže: 

-Čitao sam sa užitkom u Sportskom žurnalu, vidio sam i da je televizija o tome objavljivala reportaže, vašeg i našeg Tome Marića, o sportskom velikanu Rukometnom klubu Borac iz Banjaluke, o njegovim svjetskim asovima: Miloradu Karaliću, Nebojši Popoviću, Zlatanu Arnautoviću, Abasu Arslanagiću, Zdravku Rađenoviću… a njihovo zlatno doba pripada i mojoj generaciji i u reprezentaciji i u Crvenoj zvezdi.

Čestitam Borcu sedam decenija života i rada. Inače, imam poseban odnos prema Banjaluci i Republici Srpskoj, tamo žive ljudi koji su obiželjili i moj život, vjerovali u mene kad mi je bilo najteže, od predsjednika Milorada Dodika, novinara Tome Marića i Slavka Basare, cijela porodica Radanović…

Uostalom, Zlatna povelja “Miljan Miljanić” koja mi je dodijeljena u Banjaluci jedno mi je od najdražih priznanja u životu. Kad sam god u prilici pratim rezultate Borca, Leotara, Rudar Prijedora, Radnika, Slavije… Raduje me i činjenica da fudbalere Borca danas predvode mladi i sposobni ljudi, na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem, i otvaraju mnogo šire perspektive klubu sa takvom velikom tradicijom kao što je ima Borac. Još jednom, Rukometnom klubu Borac, evropskom i svjetskom sportskom velikanu, od srca čestitam veliku godišnjicu, a iskrene pozdrave šaljem svim prijateljima sporta s kraja na kraj Republike Srpske. Vaš Dragan Džajić!