XS
SM
MD
LG

Nebojša Čović: Večiti rivali u Evroligi

Nebojša Čović

Prvi čovjek Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da bi volio da region ima najmanje dva predstavnika u Evroligi.

 Čović je istakao da bi volio da i Zvezda i Partizan budu u elitnom takmičenju, pa i još neki klub, ali da će, ukoliko se ova sezona ne završi, ostati isti sastav za sljedeću.

- Ako se sezona nastavi, igraće se do kraja regularnog dijela, pa onda Fajnal-ejt. Ukoliko se ne nastavi, onda se sezona ne piše, odnosno ponavlja se. Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom dijelu, pa nismo imali direktno mjesto u Evroligi - rekao je Čović.

Naveo je da, ako se sezona nastavi, ima dogovor sa Amerikancima da se vrate, ali i da će to zavisiti od avionskog saobraćaja.

Čović je, osim teme o Evroligi, dotakao i najtrofejnijeg trenera u istoriji crveno-bijelih Dejana Radonjića, koji trenutno nema angažman poslije odlaska iz minhenskog Bajerna.

- Vidio sam tu kampanju. Neki put nije dobro kada se kampanja nameće na taj način, što možda nije vezano za Dejana. Niko u Zvezdi ništa nije osvojio sam, već svi zajedno. Ne mogu uspjesi da budu samo vaši, a ostali su pravili neuspjehe. Sjećam se Fajnal-fora ABA lige i poraza od Cibone u Areni, provodio sam noći i noći da mi se ne promijeni trener - rekao je Čović.

Izvor:b92