XS
SM
MD
LG

Partizan krenuo sa radom

KK Partizan

Nakon dva mjeseca košarkaši Partizana su počeli sa treninzima.

 Ukupno 11 igrača najavilo je postepeni povratak radu, ali bez trenera Andree Trinkijerija i njegovog pomoćnika Vlade Šćepanovića.

Predsjednik crno-bijelih Ostoja Mijailović prokomentarisao je trenutnu situaciju.

- Želja kluba je da se nakon svih zakonskih procedura koje se tiču preventivnih mjera, prvi tim i stručni štab kompletiraju i da što prije u kompletnom sastavu nastavimo sa pripremama za nastavak sezone. Svi prvotimci i članovi stručnog štaba su obavili neophodne testove i svi su bili negativni na virus korona - rekao je Mijailović.

- Očekujemo da se do kraja nedjelje naš stručni štab kompletira, dok vjerujemo da ćemo do kraja iduće nedjelje uspjeti da vratimo i sve igrače iz inostranstva - rekao je on.

Iznio je i mišljenje o nastavku sezone.

- Kao što smo mnogo puta istakli do sada, prioritet za KK Partizan je završetak sezone na parketu, uz bezbjednost svih učesnika na terenu i oko terena. Na prethodnom sastanku ABA j.t.d. lige, većina klubova se na isti način izjasnila i mi se spremamo za nastavak sezone. Istovremeno, čekamo i odluke Evrolige o nastavku Evrokupa i Evrolige. Zbog toga smo donijeli odluku da što je prije moguće okupimo tim i nastavimo sa radom u punom kapacitetu - naglasio je Mijailović.

izvor:b92