XS
SM
MD
LG

U Kupu Radnički gostuje Čukaričkom, Partizan u Surdulici
Radnički Čukarički
 

Nišlije savladale Čukarički na "Čairu" sa 2:0, minimalcem poraženi na Banovom brdu; foto: Vanja Keser.

U četvrtfinalu Kupa Srbije, zakazanom za 3. jun, niški Radnički će gostovati Čukaričkom u Beogradu, odlučeno je žrebom, dok će se Radnik sastati sa braniocem titule Partizanom, a taj meč igraće se u Surdulici. Pobedama, Nišlije bi ponovile svoj najbolji rezultat u najmasovnijem takmičenju, dok bi Surduličanima ovo bilo prvo polufinale ikada.

Radnički i Čukarički nalaze se jedan za drugim na tabeli Superlige, s tim da ekipa sa Banovog brda ima pet bodova viška i još kakve-takve šanse da se dokopa plasmana na međunarodnu scenu preko lige. Klubovi su se sastali dva puta ove sezone i svako je slavio na svom terenu, doduše Nišlije ubedljivije.

I Radnik i Partizan odigrali su dva međusobna duela ove sezone, i oba puta je drugoplasirani tim Superlige bio bolji. Surduličani su prekid sezone dočekali na 10. poziciji u ligi.

Četvrtfinale Kupa zakazano je za 3. jun, svega četiri dana nakon 27. kola Superlige, prvog nakon dva i po meseca pauze zbog pandemije virusa korona. Termin odigravanja mečeva će, kako su rekli na žrebanju, biti određen nešto kasnije, u skladu sa terminima prenosa.

Parovi polufinala takođe će biti određeni žrebom, a ona su na programu 10. juna. Finale će se, prema ranijim najavama, igrati 24. juna.

Inače, druga dva četvrtfinalna para su Mladost iz Lučana i Vojvodina, koji će se sastati u Novom Sadu, kao i Crvena zvezda i Inđija.