XS
SM
MD
LG

Nema korone, ali nema ni imuniteta

Košarkaši Crvene zvzede

Kako navode crveno-bijeli, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti.

 Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da su svi igrači, članovi stručnog štaba i dio menadžmenta testirani i negativni na virus korona.

- Kao klub koji je i na ovaj način pokazao da je izuzetno odgovoran, koji brine o zdravlju svojih igrača, svih zaposlenih, ali i društvu u kome živi i radi, očekujemo isto od ostalih klubova u narednom periodu i to u skladu sa propisanim procedurama. Bez odgovornosti svih, smatramo da nema nikakve svrhe da se ponovo vraćamo na teren i rizikujemo zdravlje svih aktera jedne košarkaške utakmice - navodi se u saopštenju Zvezde.

Kako se dodaje, testiranje je objavljeno po svim procedurama i klub ga smatra prvim i najneophodnijim korakom kako bi moglo da se razmišlja o početku priprema. Igrači crveno-bijelih su obavili testiranja opterećenja kako bi se provjerila fizička sprema poslije dvomjesečnog karantina.

- Bez obzira na dobre vijesti koje smo danas dobili, Crvena zvezda takođe mora da konstatuje da su ostali osnovni parametri rezultata igrača dobijeni analizom krvi i urina zabrinjavajući, i zahtijevaju posebnu pažnju u daljem trenažnom procesu igrača. Naime, opšti imunitet igrača nije na zadovoljavajućem nivou, takođe došlo je i do pada mišićne mase i aerobnih sposobnosti. Očigledno je da je dvomjesečna pauza ostavila veliki trag na našim igračima, koji su kao i svi građani Srbije, bili u kućnoj izolaciji tokom vanrednog stanja - dodaju iz Zvezde.

Crvena zvezda će u narednom periodu vrlo oprezno i, u skladu sa svim preporukama, pristupiti povratku na teren.

Pripreme će se od utorka održavati na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu.