XS
SM
MD
LG

Trinkijeri (ne)ostaje u Partizanu

Alesandro Trinkijeri

Košarkaši Partizana su u Beogradu krenuli sa radom bez prvog trener Andree Trinkijerija.

Andrea Trinkijeri (Foto: N.Negovanović)

Italijanski stručnjak je u Kremoni pričao za domaće medije o trenutnoj situaciji, o mogućnostima za nastavak, ali i planovima vezanim za crno-bijele.

- Neću da se žalim što je sezona prekinuta. Radim sve da se ne osjećam kao da sam "prevaren" ovim prekidom. Odlučio sam da se tako ne osjećam. Bili smo na vrhu u oba takmičenja, ali je trenutno zdravlje najvažnije. Razgovori o sportu su beskorisni, marginalna tema - rekao je Trinkijeri za italijanski portal La provincia.

U narednom periodu trebalo bi mnogo jasnije da bude šta čeka košarkaške ekipe.

- Sve ćemo znati sredinom mjeseca - ABA bi trebalo da se uskladi sa Evroligom i Evrokupom, ali ne mislim da ćemo moći da se povratimo. Čak i da se desi nastavak, možda na jednom mjestu, bilo bi čudno i apsolutno novo. Naravno, bilo bi isto za sve timove...

Partizan je zasustavljen u trenutku kada je držao prvu poziciju kolo prije kraja ligaškog dijela regionalnog takmičenja, uz obezbijeđen ulazak u plej-of sa tog mjesta i prednost domaćeg terena u razigravanju. Na evrosceni je ušao među osam ekipa, kao najbolji tim top 16 faze, sa takođe osiguranim prvim utakmicama i majstoricama kod kuće do kraja takmičenja.

- Imali smo grupu igrača na okupu koji su od prvog dana radili sve na terenu zajedno. Nismo imali najjači, niti najtalentovaniji tim, ali smo bili ekipa koji ne odustaje i ne želi da izgubi. Imali smo velike probleme na startu, igrali smo 11 od prvih 13 utakmica u gostima, tim je prelazio u veću halu, Štark arenu. Za meč četvrtfinala protiv Uniksa prodato je više od 20.000 karata...

Pričao je i o budućnosti košarkaša poslije ovakvo teškog perioda...

- Osnovno je i neophodno da se razumije šta je zajednički cilj u nacionalnim i evropskim ligama, kao što su ABA, Evroliga i Evrokup. Iskreno, ne znam šta da mislim niti čemu da se nadam - kaže Trinkijeri.

Upitan je i za dogovor vezan za saradnju sa Partizanom.

- Ni ja nemam nikakvu sigurnost u vezi sa tim. Situacija nije jasna na globalnom nivou – ostao je Trinkijeri nedorečen.