XS
SM
MD
LG

Crno-beli odbojkaši načinili krupan pomak ka vrhu

Foto: facebook.com/odbojkaskiklub.partizan

Odluka takmičarskih organa OSS nije iznenadila odbojkaše Partizana. Trener Bojan Janić, uprkos odluci donetoj za "zelenim stolom", smatra da crno-beli moraju biti zadovoljni plasmanom i prikazanim igrama. Kao finalisti kupa, stekli su pravo igranja u renomiranom CEV kupu.

- Napravili smo ogroman iskorak u odnosu na prethodne 2-3 sezone. Završili smo prvenstvo na trećoj poziciji i igrali u finalu kupa. Ove godine smo imali znatno iskusniji i kvalitetniji sastav, igrače sa internacionalnim iskustvom, i očekivali smo adekvatne rezultate. Bilo je izvesnih problema na startu, pa smo imali razdoblje dobrih rezultata i u finišu mali pad, tako da je postojeći plasman odraz naših vrednosti. Da je prvenstvo kompletirano, možda bi u doigravanju stigli do polufinala plej ofa, ali sve su to predpostavke - kaže nekadašnji internacionalac Bojan Janić.

U Partizanu još nisu vođeni razgovori vezani za narednu sezonu. Datumi u velikoj meri zavise od donetih odluka merodavnih organa, i u skladu sa tim, postupiće se tako da ekipa ima dovoljno vremena da se konstituiše i pripremi za ono što je na jesen očekuje. U planu je da odbojkaški pogon crno-belih krene naredne nedelje da se, kako Janić kaže, odbojkaši izigraju i povrate kondiciju. - Igrače nismo želeli da u samioizolaciji nepotrebno opterećujemo dodatnim obavezama pogotovu što je iza nas ostala naporna sezona. Prepušteno je svakom pojedincu da radi na sebi i trenira koliko mu mogućnosti dozvoljavaju. Krećemo sledeće nedelje sa radom napolju, na fizičkom planu, bez dodira sa loptom. Nije isti osećaj igrati u hali ili napolju - objašnjava mladi stručnjak.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34