XS
SM
MD
LG

PES: Roksić i drugovi se plasirali na prvenstvo Evrope

Marko Rosić, kapiten reprezentacije Srbije u PES-u - foto: RTV Mag

Obrenovčanin Marko Roksić, kao kapiten, uspešno je predvodio reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u PES-u. U periodu  kada se o fudbalu i ne razmišlja, u vreme najveće pandemije srpski igrači su u igrici na konzoli pokazali kvalitet i sa prvog mesta se direktno plasirali na prvenstvo Evrope.

Odigrali su "crveni" sjajno protiv Engleske (6:2) i Letonije (9:3), posle malih problema savladali Albaniju sa 7.5, i u finalu sa Španijom odigrali dva neizvesna meča, bez pobednika.

Roksić, zvanično treći igrač na svetu, ponovo je bio na visini zadatka i sa saigračima Stefanom Slavkovićem, Ranđelom Mikićem i Filipom Panićem, ostvarili još jedan rezultat vrdan poštovanja. – Bilo je teško i svi rivali su nam pružili dostojan otpor. Do izražaja je došao naš kvalitet, spretnost, kombinatorika i  brzina - kaže treći igrač sveta u virtualnoj igri i napominje da je zbog svetske pandemije pomeren šampionat koji je trbao da se odigra jula meseca u Londonu.

Roksić je počeo da igra online PES  2006. godine i na startu pokazao da ima talenat za popularnu simulaciju fudbala. - Počeo sam ozbiljnije da se posvetim igricama pre 3-4 godine kada sam krenuo da nastupam na turnirama u Beogradu. Kupio sam neophodnu opremu i napredak je bio evidentan. U PES-u moraš dosta da kombinuješ i razmišljaš. Deluje lako kad se gleda, ali nije. Težim da radim iste stvari koje sma upražnjavao u velikom fudbalu. Nekad mi uspe nekad ne, ali sam zadovoljan napretkom - objašnjava popularni Obrenovčanin.

Počeo je kao golman u obrenovačkom Radničkom, nastupao za Prvu Iskru i još neke klubove da bi se pre nekoliko godina zainteresovao za futsal. - Blizu sam odluke da se posvetim isključivo futsalu i nastavim da branim za Klub malog fudbala "Palež" iz Obrenovca.  Zbog zauzetosti, velikom fudbalu ću reći zbogom, jer je nemoguće istovremeno biti na golu dva kluba i takmičiti se u PES-u - uverava nas uspešni sportista.