XS
SM
MD
LG

Nišlije ''kroje'' vrh tabele Super lige

Keita OK Niš - foto: JV / Vanja Keser

Odbojkaši  Niša nisu ni slutili da će se za kratko vreme iz Prve lige vinuti u sam vrh Super lige Srbije. Letos su kroz baraž uspeli da se vrate na veliku scenu i trenutno sa Vojvodinom vode glavnu reč u mini ligi, sačinjenoj od šest klubova. Cilj da se izbori opstanak, i da kroz mini ligu izbore  plej of, na putu su da sprovedu u delo.

- Srećan sam što u našem klubu radi tako dobar stručnjak kao što je Dragan Svetozarević. Zahvaljujući Svetozareviću i dobrom skautingu, uspeli smo da dovedemo perspektivne, ali nedovoljno afirmisane strance, i to se pokazalo kao pun pogodak. Reč je o korektoru Ahmetu Ikbajriju iz Libije i primaču Numori Keiti iz Malija. Iz Novog Pazara stigao je tehničar Ivković, i kada spisku dodamo kapitena Stojkovića, libera Jovića i Čubrila, svojevremeno jednog od najboljih blokera u francuskoj ligi, dobije se pobednička kombinacija - kaže vidno zadovoljan predsednik Milan Pešić i naglašava da je Keita sa 18 godina, trenutno najbolji server i poenter lige, i jedan od najperspektivnijih evropskih odbojkaša, koga će Nišlije teško zadržati na kraju sezone. Šteta je što u preporodu niške muške odbojke ne može da učestvuje teže povređeni Davide Kovač, sin selektora Slobodana Bobe Kovača.

Od starta su krenuli uspešno, savladali Partizan i Novi Pazar i stavili do znanja rivalima da njih ozbiljno računaju. Do sada su sa najvećim rivalom Vojvodinom Seme igrali četiri utakmice, računajući dva meča u kupu i uspeli da se u dva susreta raduju. U sredu sledi peti meč u mini ligi i šansa da nastave pobedničku seriju od pet vezanih pobeda.

Zahvaljujuć odličnim uslovima za rad, povoljnim terminima za treninge, mogu se maksimalno posvetiti ispunjenju postavljenih zadataka. - Postojeći sportski centar gde treniramo ima zavidne uslove za rad, trenira se dva puta dnevno, plus teretana. Kada gostujemo u Vojvodini, odlazimo dan ranije, i stalna baza nam je Nova Pazova, gde se odmorimo i spremno dočekujemo protivnike. Imamo veliku podršku gradskih čelnika i kompanije čije ime nosimo.  Navedene pogodnosti su se odrazile kroz rezultate i vidan napredak svakog pojedinca u svim segmentima igre - naglašava prvi čovek "Niša", i napominje  da u svojim redovima imaju još stranaca, koji su prekobrojni zbog propisa lige o igranju ograničenog broja stranaca. 

Omladinski pogon Nišlija je brojan i aktivne su selkcije mlađih pionira, pionira, kadeta i juniora. Jedan su od retkihm ako i jedini klub koji ne naplaćuje članarinu najmlađima. Deci su dostupne brojne pogodnosti koje mogu bez nadoknade da koriste i nesmetano se razvijaju. – Super liga je u odnosu na ranije sezone znatno jača i izjednačenija. Crvena zvezda, aktuelni vicešampion, nije ušla u mini ligu. Da pomenem Ribnicu... Upravo zbog toga, naglašava naš sagovornik,  nismo bili u mogućnosti da damo šansu našim mlađim i perspektivnim igračima.

Prevashodni cilj niških odbojkaša biće da zadrže sadašnje pozicije, jer u tom slučaju neće igrati u četvrtfinalu plej ofa, nego će obezbediti direktan plasman u polufinale i dobiti nekoliko dana, preko potrebnog odmora. Prvu prepreku do zacrtanog cilja su preskočili u subotu, u "Čairu" i ubedljivo savladali subotički Spartak sa 3:0. Subotičani nisu nimalo bezazlen protivnik, jer su ranije uspeli da iznenade Vojvodinu, Partizan i Nišlije u kupu, ali protiv motivisanog i kvalitetnog sastava trenera Svetozarevića nisu imali šanse čak da osvoje ni  set.


5 .kolo Mini liga 1-6
Partizan 3 : 1 Radnički
Mladi radnik 2 : 3 Niš
Spartak (Su) 1 : 3 Vojvodina NS Seme
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 23 19 4 54
2 Niš 23 17 6 47
3 Partizan 23 13 10 43
4 Mladi radnik 23 13 10 43
5 Spartak (Su) 23 12 11 33
6 Radnički 23 11 12 34