XS
SM
MD
LG

Jovana odustala od bh selekcije

Jovana Ilić (18), najperspektivnija sportistkinja BiH za 2018. godinu u izboru "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, više neće oblačiti dres Bosne i Hercegovine, saznaju "Nezavisne".

Rukometni biser iz Kozarske Dubice i jedna od najtalentovanijih rukometašica regiona zbog katastrofalnog stanja u bh. rukometu, posebno ženskom, kao i nepostojanja seniorske reprezentacije odlučila je da više ne igra ni za jednu bh. selekciju.

Iako se očekivalo da se ime rukometašice podgoričke Budućnosti nađe na novom širem spisku selektorke juniorske reprezentacije BiH Sanje Bajgorić za IHF turnir u Kolumbiji, 18-godišnja Dubičanka je već donijela odluku da više ne igra za BiH. Tako ćemo Ilićevu u budućnosti najvjerovatnije gledati u jednoj od selekcija iz regiona jer, kako saznajemo, na njenu adresu je već stigla jedna zvanična ponuda.

Ilićeva, koja je nekoliko puta potvrdila kvalitet, a posebno prošle sezone kada je iz Dubice prešla u redove dvostrukog prvaka Evrope, u potpunosti se oporavila od teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata, zbog koje je morala na operaciju i uskoro se očekuje njen zvanični debi za prvi tim Budućnosti.

Inače, selektor Sanja Bajgorić bi danas trebalo da objavi širi spisak reprezentativki na koje će računati u okviru priprema za "IHF Trophy" turnir koji će se igrati u Kolumbiji od 24. do 29. marta ove godine. Na spisku se trebalo naći i ime Jovane Ilić, ali nakon potvrde da neće stići na okupljanje, umjesto nje će biti nova rukometašica.

"Danas će biti poznato ko će se naći na spisku, s obzirom na to da još čekamo neke potvrde igračica o dolasku, odnosno nedolasku na pripreme. Ne znam odakle se juče pojavio neki spisak, jedini pravi se nalazi u kancelariji Rukometnog saveza BiH", rekla je Bajgorićeva.

Okupljanje bh. reprezentacije će biti od 24. do 27. februara u Hadžićima. Na završnom turniru u gradu Koli osim BiH učestvovaće selekcije Kolumbije, Meksika, Nove Kaledonije, Senegala i Uzbekistana, a pobjednik takmičenja izboriće direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rumuniji ovog ljeta.  

Izvor: Nezavisne novine