XS
SM
MD
LG

Aktuelnosti iz FSB

Održana je peta sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda kojom je predsedavao predsednik FSB Ilija Petković. Na dnevnom redu našlo se jedanaest tačaka. Članovi IO FSB su na početku sednice usvojili dnevni red i zapisnik sa prethodnog četvrtog zasedanja, a zatim je doneta jedna od najvažnijih odluka i to ona koja se odnosi na datum održavanja Prve redovne sednice Skupštine Fudbalskog saveza Beograda. Ona će se održati u sali GCFK “Stari DIF” u Deligradskoj 27 u petak 21. februara sa početkom u 16:00 časova.

Na ovom zasedanju je usvojeno niz izveštaja koji su se odnosili na učinak u 2019. godini. Tako je usvojen Izveštaj o radu FSB za 2019. godinu sa Finansijskim izveštajem i zaključkom komisije za finansijsko-materijalno poslovanje FSB. U ovom “paketu” izveštaja usvojeni su još izveštaji o radu trenerske i sudijske organizacije u prošloj godini, kao i onaj koji se odnosio na raspoređivanje i utrošak sredstava iz gradskog budžeta za 2019. godinu. Usvojen je i izveštaj Nadzornog odbora FSB o poslovanju tokom 2019. godine.

Uobičajeno je da ovo zasedanje IO FSB ima karakter pripremnog za Skupštinu saveza, pa su usvojeni neophodni planovi, odnosno plan rada sa kalendarom aktivnosti i finansijskim planom FSB, uz Finansijski plan FSB za sredstva gradskog budžeta za ovu 2020. godinu. Usvojena su i još neka operativna akta i odluke, a na kraju je potvrđen Organizacioni odbor za “Trofej Beograda 2020” koji će se održati u SC FSB na Adi Ciganliji od 8. do 10. maja, a na kome će učestvovati šest selekcija.

U poslednjem delu sednice bilo je reči o radovima koji se odnose na postavljanje reflektora na terenima u SC FSB na Adi Ciganliji, a zatim su informisani i o aktivnostima u vezi sa organizacijom obeležavanja sto godina od osnivanja Fudbalskog saveza Beograda koja je 12. marta 2020. godine. Svečanost će tim povodom biti održana u sali beogradskog hotela “M”. Članovi IO FS Beograda upoznati su na kraju i sa detaljima u vezi sa izradom prigodne monografije povodom veka postojanja FSB.