XS
SM
MD
LG

Aktuelnosti iz FSB

Na poziv rukovodstva Fudbalskog saveza Soluna delegacija Fudbalskog saveza Beograda je prisustvovala godišnjoj svečanosti naših sportskih prijatelja, na kojoj početkom godine Solunjani najavljuju uspešnu fudbalsku sezonu. Tom prilikom se zaslužnim pojedicima, timovima i sportskim kolektivima uručuju priznanja za postignute rezultate u minuloj godini ili celokupnoj sportskoj karijeri.

Na svečanosti u centralnom delu je bilo potpisivanje Ugovora o bratimljenju dva saveza i pospešivanje dosadašnje sportske saradnje sa ciljem da u budućnosti ona dobije institucionalni okvir gde bi se razmenom iskustava u svim sferama fudbalskog sporta zajedničkim snagama približili vrhunskim fudbalskim dostignućima.

Fudbalski savez Beograda je predstavljao predsednik Ilija Petković koji je Grčkoj sportskoj javnosti, a posebno stanovnicima Soluna i okoline, poznat i kao nekadašnji trener renomiranog fudbalskog kluba Aris, a potvrda toga stigla je kroz dugotrajni aplauz u prepunoj sali Aristotelovog univerziteta, kada se na ovoj svečanosti, nakon potpisivanja akta, prisutnima obratio predsednik FS Beograda, Ilija Petković.

Između ostalog Ilija Petković je rekao: "Neobično mi je drago da sam jedan od potpisnika ovako dobre i plemenite ideje o pospešivanju fudbalske saradnje između naših saveza, a posebno zbog činjenice da je reč o Grčkom narodu koji je u poslednjih nekoliko decenija bio uz naš narod kada nam je bilo najteže i moram da vam kažem da vam to Srbi nikada neće zaboraviti. Grčka nacija je sportska nacija, a naš narod voli da se takmiči u društvu najboljih, a ovom obostranom željom da proširimo okvire naše fudbalske saradnje sagledavam kao mogućnost da donesemo puno dobrih stvari onima kojima je to najbitnije, deci i trenerima koji su naša budućnost. Samo ukoliko budemo intenzivno razmišljali o našoj fudbalskoj budućnosti ona će i biti izvesna. Posebno me raduje što je, koliko sam čuo od vas, saradnja između nas započela iniciranjem od strane gospodina Jovana Šurbatovića, sadašnjeg generalnog sekretara nacionalnog fudbalskog saveza Srbije, koji je tada bio prvi operativac beogradske kuće fudbala, a da ona sada poprima nove okvire i traži i dodatno fudbalsko angažovanje, što nam govori da u sportu morate neprestano biti aktivni, trenirati i želeti da uvek budete u vrhu. Lično sam ovo doživeo kao jednu lepu i uzvišenu stvar, ali i veliku obavezu da ta saradnja poprimi što konretnije oblike i da ona zaživi što dublje u strukturama stručnih službi naših saveza."

Ilija Petković je na kraju svog obraćanja u Solunu dodao: "Beogradska kuća fudbala u godini kada proslavljamo vek svog postojanja želi da njeno članstvo svojim uspesima bude prepoznato kako u nacionalnim okvirima tako i po pitanju regionalne međunarodne saradnje gde je poslednjih nekoliko godina glavna karika koja okuplja gradove iz regiona."
U delegaciji FS Beograda bio je i Srđan Milosavljević, referent za takmičenje mlađih kategorija našeg saveza koji je zaposlen u stručnoj službi FSB. Odjek ove posete delegacije našeg saveza u grčkim medijima je bio veliki, što najbolje ilustruju dva predsednikova televizijska intervjua od čega jedan za državni kanal ERT3 i dva uključenja u programe lokalnih radio stanica.