XS
SM
MD
LG

AO: Rolerkoster pripao Hačanovu, prošao i Vavrinka

Karen Hačanov plasirao se u treće kolo Australijan Opena. On je u drami super taj brejka savladao Imera sa 3-2.

Foto: AFP

Hačanov je počeo meč u skladu sa očekivanjima. Sigurnom igrom dobio je prvi set sa 6-2. Međutim, Šveđanin uzvraća na isti način i dobija drugi set sa 6-2. U trećem setu Hačanov se proudio i dobio ga sa 6-4. Očekivalo se da tu slomi otpor švedskog tenisera ali je Imer bio uporan i sa 6-3 je dobio četvrti set.

Peti set bio je pravi rolerkoster. Prvo je Hačanov napravio brejk i poveo sa 4-2. Potom je u sjajnu seriju ušao Imer. Prvo je vratio brejk zaostatka pa je stekao i brejk prednosti. Servirao je i za meč ali je Hačanov napravio brejk i došao do 5-5. Imer je ponovo napravio brejk, ponovo servirao za meč ali je Rus ponovo napravio brejk. 

Bilo je isto dramatično i u super taj brejku. U prvom dijelu taj brejka, Hačanov je konstantno stizao do prednosti mini brejka ali nije je mogao potvrditi. Imao je Imer ponovo sjajnu šansu da riješi meč. Vodio je 7-6 i imao dva servisa da dođe do tri meč lopte. Ipak, jedan servis nije iskoristio i to je bio početak kraja. Na kraju je Hačanov sa 10-8 dobio super taj brejk.

Naredni rival biće mu Nik Kirijos.

Dalje je prošao i Sten Vavrinka. I on je igrao pet setova a savladao je Talijana Sepija. Sepi je dobio prvi set sa 6-4 da bi Vavrinka dobio naredna dva sa 7-5 i 6-3. Sepi je dobio četvrti set sa 6-3 te je izborio peti set. U njemu je Sten bio siguran te ga je dobio sa 6-4.