XS
SM
MD
LG

Srbija pobednik premijernog izdanja ATP Kupa

Foto: Tennis World USA

Teniseri Srbije pobjednici su premijernog izdanja ATP Kupa. Odlučujući bod donijeli su Đoković i Troicki u parovima, savladavši Karenja Bustu i Felisijana Lopeza.

Meč nije dobro počeo po naše tenisere. Nole je servirao a Španci su imali 30-40. Naši teniseri su spasili prvu brejk loptu ali na 40-40 Viktor je napravio kardinalnu grešku na mreži i Španci su došli do brejka. Potom su i jedni i drugi bili sigurni na servisu. U šestom gemu, Srbija se vratila u igru. 

Lopez je servirao, naši momci odigrali su sjajno i prvu brejk loptu iskoristili za poravnanje na 3-3. Potom je Troicki uzeo svoj servis gem za prvo vodstvo Srbije. U narednom gemu nove brejk šanse za Srbiju. Prvu brejk loptu Španci su spasili ali na drugoj rpave grešku i Srbija dolazi do 5-3. Noletov servis dobijen je bez izgubljenog poena pa su naši momci dobili prvi set sa 6-3.

Drugi set naši teniseri otvaraju sjajno. Servirao je Felisijano Lopez. Naši teniseri došli su do brejk lopte, Lopez je napravio dvostruku grešku i tako su Nole i Viktor došli do ranog brejka. Potom su i jedni i drugi bili sigurni na servisima. Tako je bilo do šestog gema kad su Španci došli do brejk šanse. Servis vinerom na drugi servis, Nole je spasio brejk loptu i donio je vodstvo od 4-2. Do kraja susreta naši momci su čuvali prednost brejka te su sa 6-4 dobili drugi set.