XS
SM
MD
LG

ATP Kup: Nole siguran protiv Rafe

Foto: ATP Tour

Novak Đoković donio je Srbiji izjednačenje u finalu ATP Kupa. On je savladao Rafaela Nadala sa 2-0 u setovima.

Nole je odlično otvorio susret. Već u prvom gemu pritisnuo je servis Nadala. Došao je i do brejk šansi ali prve dvije nije iskoristio. Ipak, treću u sjajnoj razmijeni osvaja, ankon što je Nadal pogriješio iz bekhenda. Nole je bez problema potvrdio brejk te je poveo sa 2-0. 

Potom su i jedan i drugi sačuvali svoje servise. U petom gemu Nole je imao dvije šanse za brejk ali se Rafa izvukao servisia. Nole je rutinski poveo sa 4-2. A onda novi brejk. U sedmom gemu Nole je došao do brejk šanse, Rafa je pogriješio i Nole je poveo sa 5-2. Nole je dobio svoj servis gem bez izgubljenog poena te je dobio prvi set sa 6-2.

Na startu drugog seta obojica su bila sigurna na servisu. Nadal je uhvatio konačno ritam na svom servisu a malo je promijenio igru i počeo češće igrati servis volej igru. U prvih pet gemova nije bilo drame za servera a onda su uslijedili problemi za Noleta.

Rafa je imao 0-40 ali je Nole spasio sve tri brejk lopte. Forhend viner, bekhend viner i na kraju servis viner. Imao je Rafa prednost ali je Nole ponovo pronašao sjajan servis. Imao je Rafa i petu brejk šansu ali je Nole odservirao as. Na kraju je došao do gema i izjednačenja na 3-3.

U naredna četiri gema i jedan i drugi su čuvali svoje servise. Sledeći uzbudljiv gem bio je 11. gem. Novak je imao 15-40. Međutim, Rafa dobija spektakularan poen na mreži te spašava jednu brejk loptu a drugu spašava sjajnom bekhend paralelom. Na kraju je vezao još dva poena i poveo je sa 6-5. Nole je dobio svoj gem, izjednačio na 6-6 i set je otišao u taj brejk.

Prvi mini brejk napravio je Rafa kada je, nakon dvostruke greške Noleta, poveo sa 2-1. Nole je naredni poen dobio uz dosta sreće iv ratio mini brejk. Potom su dobijali poene na svom servisu, da bi Nole bekhend vinerom napravio mini brejk za vodstvo 5-4. Dobio je svoja oba servisa te je sa 7-4 dobio taj brejk.

O pobjedniku ATP Kupa odlučiće parovi u kojima bi trebali igrati Nole i Troicki protiv Rafe i Karenja Buste.