XS
SM
MD
LG

Loptom kroz Aranđelovac

Košarkaši Šumadije savladali su na domaćem terenu, u poslednjem kolu prvog dela prvenstva, prvoplasiranu ekipu na tabeli Druge regionalne lige Zapad, Slogu iz Batočine, sa 81:80. Posle 12 kola Šumadija se nalazi na 4. poziciji tabele osam klubova, sa po šest pobeda i isto toliko poraza, a prvu utakmicu u narednoj godini gostuje ekipi Kruševca 18. januara.

Pobedom nad gostujućom ekipom Kolubare iz Lazarevca, muška seniorska ekipa odbojkaša Šumadije potvrdila je lidersku poziciju Druge lige Centar. Oni su u SRC Šumadija upisali pobedu maksimalnim rezultatom. Seniorke OK Šumadija polusezonu drugoligaškog Centra završile su na četvrtoj poziciji iako su bile u poziciji da se bore za drugo mesto. Dva kola pre kraja jesenjeg dela, tim koji je imao problema sa povredama i čiji sastav pored nekoliko seniorki čine uglavnom kadetkinje i juniorke imao je samo jedan poraz, a onda su usledila dva poraza od vodećih ekipa, Asa iz Batajnice i Lazarevca.
Na Otvorenom prvenstvu Beograda u brzopoteznom šahu ekipa AŠK-a u konkurenciji 27 ekipa osvojila je četvrto mesto. Mladi sastav AŠK-a činili su Stanko Vlajković, Luka Vojinović i Matija Lojović, dok je četvrtu tablu igrao iskusni Ante Brkljača. Prva je bila ekipa Radničkog, ispred Itake i Crvene Zvezde.

2019. godina je bila uspešna za Karate klub Aranđelovac, koji broji 194 člana, ima 76 registrovanih takmičara, a sezonu takmičenja završava sa 314 medalja, sa Prvenstava države i Kupa Srbije u svim uzrasnim kategorijama, a ponos kluba je Lazar Vujović koji je trenutno na Tari na pripremama reprezentacije za Evropsko prvenstvo. Posle novogodišnjih i božićnih praznika kreću treninzi, a prvo takmičenje u kalendaru Karate federacije Srbije je „Sretenje“, koje u godini jubileja 20 godina od osnivanja organizuje upravo KK Aranđelovac.

Rukometaši Šamota su u poslednjoj utakmici jesenjeg dela prvenstva odneli bodove iz Beograda pobedivši Crvenu zvezdu 29:23, revanširavši se za poraz u Aranđelovcu 19:25, na početku sezone i prepustili im fenjer pred zimsku pauzu. Aranđelovčani su u ovom meču bili konkretniji, znali šta hoće, imali na golu sigurnog i prekaljenog Đorđevića, u napadu razigranog Lomića i sasvim zasluženo izvojevali pobedu.

U prostorijama FK Šumadija  održana je redovna Skupština, a glavne tačke dnevnog reda bile su finansijski izveštaj i plan rada u 2020. godini. Skupštinom su predsedavali Radiša Vojinović kao predsednik i bivši igrač i legenda kluba Ljubiša Drenovaković kao podpredsednik skupštine, a glavnu reč je imala direktor kluba Marija Preković pravdajući potrošeni budžet od preko 15 miliona dinara. Na temu rezultatskog neuspeha i pretposlednjeg mesta na kraju jeseni u Srpskoj ligi zapad sa samo 13 osvojenih bodova govorio je Slobodan Jovanović, član skupštine, koji smatra da su za to svi krivi, igrači, treneri i uprava.