XS
SM
MD
LG

Omoljičanin Vladimir Lukić 18 godina u dresu Mladosti

Vladimir Lukič (FK Mladost - Omoljica)

Fudbaleri Mladosti iz Omoljice u Vojvođanskoj ligi Istok prvi deo sezone završili su na četvrtom mestu na tabeli, mada su po prikazanim igrama mogli koji stepenik više. Direktor kluba Dragan Lukić i Zoran Petrov čine sve da fudbalski klub funksioniše na najbolji način i da ove sezone pokuša da uđe u Srpsku ligu grupa Vojvodina. Pored seniorskog tima u klubu uspešno treniraju i mlađe selekcije koji bi u skorijoj budućnosti trebalo da budu nosioci igre fudbalskog kluba Mladost. Jedan od mlađih, a najstariji je po stažu u timu sa reke Ponjavice štoper Vladimir Lukić (24 god.) koji je od svoje šeste godine počeo da trenira u Mladosti i ostao do današnjeg dana u svom klubu i kaže:

-„Punih osamnaest godina sam u klubu i najverovatnije ću ostati do kraja karijere i slobodno mogu reći da tokom svoje dosadašnje karijere malo mečeva sam propustio. Dok sam bio u mlađim selekcija bilo je ponuda i poziva da promenim sredinu, ali zbog svojih drugara kao i sada nisam razmišljao u tom pravcu. Najvažnije je da me zdravlje posluži i igraču dok god budem mogao da dajem svoj maksimalan učinak na terenu.“-

Prošli ste sve selekcije mlađih kategorija i sa 16 godina debitovali za prvu ekipu Mladosti.

-„Tako je iz moje generacije prvi sam dobio šancu i evo osam godina sam u seniorskoj ekipi i trenutno sam sa najdužim stažom od mojih Omoljičana. U svom matičnom klubu uvek sam imao odlične uslove za rad kao i trenere tako da sam mogao kao igrač uvek da napredujem.“- kaže Lukić.

Pred početak sezone klub je imao velike ambicije o postignutim jesenjim rezultatima mladi Lukić je rekao:

-„Pred početak sezone imali smo cilj da se plasiramo u sam vrh tabele, ali smo u nekoliko mečeva kod kuće ispustili smo pobede i to je razlog što smo bodovno zaostali od vodeće ekipe ove jeseni Slobode iz Novih Kozaraca. Ne odustajemo od plasmana i borbe za prva dva mesta koja nam daju šancu za ulazak u srpsku ligu. “-

Prošle sezone odigrali ste dobro, ali ste morali na operaciju kolena.

-„Jedan nesmotren klizeći start na utakmici i koleno mi je stradalo pa sam morao da operišem ukrštene ligamente i posle šest meseci oporavka sada je sve u redu. Tokom ove jeseni dobro sam trenirao i polako se vraćam u trenažni proces. Ne žurim i potrebno je malo da prođe vremena da ponovo mogu dostignem formu u kojoj sam bio pre povrede.“- kaže Lukić.

Ove jeseni kod trenera Dušana Đokića niste puno igrali, ali svojim odnosom i borbenošću na treninzima ostavljate dobar utisak.

-„Zbog povrede i operacije koju sam imao nisam mogao da se nametnem treneru Đokiću koji odlično radi svoj posao. Povreda je ostavila malo traga, ali gode mi pohvale od saigrača na treninzima i moram da istaknem da je naš zajednički cilj da pokušamo da na proleće ostvarimo ulazak u viši rang.“- kaže Lukić.

Na pojedinim prijateljskim utakmicma svojim igrama pokazali ste da dobro igrate glavom u fazi odbrane i pred golom protivnika.

-„Kao pionir počeo sam na mestu zadnjeg veznog, ali kasnije sam dobio novu ulogu i igrao na mestu štopera gde sam se dobro snašao. U timu je jaka konkurencija,ali u zavisnosti od taktike i dogovora sa trenerom spreman sam da igram i na drugim pozicijama u timu i to u interesu ekipe i rezultata.“- kaže Lukić.

Po završetku srednje škole počeli ste da radite i kako stižete na treninge.

-„Dobio sam posao po završetku škole i radim pri Rafineriji u Pančevu u tri smene. Zbog obaveza na poslu često ne stignem da odem na neke treninge, ali i pored toga nije mi teško da odradim samostalno trening kako bih bio spreman za napore tokom vikenda. Nije problem kada želite i volite i normalno je da mi je sada posao na prvom mestu, ali fudbal koji treniram od malih nogu mi daje još više dodatne energije da sve to lakše prebrodim.“-kaže Lukić.

Od trenera Đokića dobili ste odmor do polovine januara kada počinju pripreme za nastavak sezone.

-„Za mene nema odmora aktivan sam i tokom nedelje nekoliko puta nedeljno odradim individualno trening i igram mali fudbal tako da ću spremno dočekati start priprema. Uprava kluba sa trenerom Đokićem u ovoj pauzi čini sve da imamo još bolji tim na proleće i verujem da će tako i biti i da ćemo uspeti da osvojimo mesto koje nam daje šancu za ulazak u viši rang.“- završio je Lukić. 

 

Vladimir Lukič (FK Mladost - Omoljica)


Crvena zvezda (VS) : Jedinstvo (NB)
Krajina : Jedinstvo (BK)
Kikinda 1909 : Sloga
Naftagas : Begej
Borac (St) : Mladost (O)
ŽAK : Banat (Č)
Proleter (BK) : Sloboda
Budućnost : Radnički (S)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 17 13 2 2 41
2 Jedinstvo (BK) 17 12 4 1 40
3 Mladost (O) 17 10 4 3 34
4 Naftagas 17 9 6 2 33
5 Crvena zvezda (VS) 17 9 2 6 29
6 Krajina 17 7 3 7 24
7 Budućnost 17 8 0 9 24
8 Sloga 17 7 2 8 23
9 Proleter (BK) 17 7 2 8 23
10 Kikinda 1909 17 7 1 9 22
11 Borac (St) 17 7 1 9 22
12 ŽAK 17 6 2 9 20
13 Banat (Č) (-1) 17 5 3 9 17
14 Jedinstvo (NB) 17 5 1 11 16
15 Radnički (S) 17 3 2 12 11
16 Begej 17 3 1 13 10