XS
SM
MD
LG

Srbja ide na pobedu

Srbija

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović, pred četvrti meč na Svetskom prvenstvu protiv Holandije, izjavio je da očekuje sličnu utakmicu kao i protiv Norveške u prethodnom kolu. Susret je na programu u četvrtak od 10.00. Direktan prenos je na našem Prvom programu, strim je na RTS Planeti (za posetioce iz Srbije).

Srbija posle tri meča u grupi A ima skor od dve pobede i jednog poraza i zauzima treću poziciju, iza Norveške i Holandije.

Idemo na pobedu protiv Holanđanki

"Devojke su iskusne i imamo ustaljeni dogovor - 24 sata slavimo i 24 sata tugujemo. Juče je bilo mnogo pozitivnih stvari, međutim nismo mogli da utičemo na neke druge i rezultiralo je kako je rezultiralo. Okrećemo se utakmicama protiv Holandije i Slovenije. Što se Holandije tiče, očekujemo sličnu utakmicu kao jučerašnju. Važni su bodovi i za jednu i drugu ekipu. One su izgubile od Slovenije, a mi moramo da idemo tu na pobedu. Biće nezgodno. Holandija je kvalitetna ekipa, dugo su na svetskom vrhu. Biće dobra utakmica", rekao je Obradović za sajt RSS.

Pivotmen Slađana Pop-Lazić istakla je da je ekipa od sada imala dve utakmice koje nisu bile teške, dok je u trećoj protiv Norveške pružen maskimalan otpor, uprkos porazu.

"Glava nije pala, borile smo se imamo čak i više samopouzdanja. Iznenadio me je poraz Holandije od Slovenije. Nije nas to zaplašilo, sa Holandijom smo igrale nerešeno u Nemačkoj. Izmenila im se ekipa i novi selektor je tu", rekla je Pop-Lazić.

Njena saigračica Dragana Cvijić istakala je da je ponosna na tim zbog svega prikazanog u meču protiv Norveške, ali i da je taj mec dao dodatno samopouzdanje.

"Verujem da možemo da pobedimo i Holandiju i Sloveniju i da prođemo grupu sa dva boda. Potrudicemo se da tako i bude. Što se Norveške tice, samopouzdanje je još vece. Kvalitetna igra svih 60 minuta nam daje prava da imamo visoko samopouzdanje i da možemo da imamo veru da sutra dobijamo Holandiju. Sutra idemo da se vracamo, trcimo nazad, igramo našu odbranu i sigurna sam da cemo ih pobediti".

Srednji bek Kristina Liščević istakla je da je Srbija protiv Norveške imala dobar test, gde je pokazala da može da se nosi sa velikim ekipama.

"Možemo puno, možemo daleko. Značila nam je utakmica juče, dobile smo na samopuzdanju, pogotovo sada kada slede važne utakmice i važni bodovi. Holandija je ekipa koja ima uspone i padove, ali su im ti padovi uglavnom bili na početku, pa su se vraćale u meč, i mnogo bolje igrale kasnije. Nadam se da tako neće biti protiv nas. Imali su i oni teških utakmica imali smo i mi, ali se nadam poenima", zaključila je Liščević.

Izvor:rts.rs, tanjug