XS
SM
MD
LG

Analiza 6. kola beogradskih srpskoligaša kroz prizmu statistike

FK Jedinstvo Surčin - foto: Milan Ašković

Kako prvenstvo odmiče IMT-e igra sve sigurnije i čvrsto drži vodeću poziciju sa tri boda prednosti u Srpskoj ligi grupa Beograd. Duel sa poslednjim plasiranim Stepojevcem bila je prilika da poprave gol razliku. Za razliku od kluba sa jedne strane Ibarske magistrale koji igra bledo i neubedljivo, njihove komšije iz Velikih Crljena su pravo otkrovenje prvenstva i pred "traktoristima" je možda i najveće iskušenje kako u derbiju narednog vikenda da odole zahuktalom novajliji.

Da li je BSK zapao u malu krizu posle neočekivanog poraza na svom terenu od Sremčice, pokazaće već naredna utakmica protiv Jedinstva u Srčinu. Pored novajlije iz Velikih Crljena, Obrenovčani spadaju u kategoriju najprijatnijeg iznenađenja. Nisu blistali u duelu sa mladim sastavom Jedinstva, ali je jedan gol bio dovoljan da se uknjiže tri boda i zasednu na trećoj poziciji.

TEK Sloga je posle startnog poraza od Borče nanizala seriju sjajnih rezultata i eto ih na deobi od trećeg do petog mesta. Trener Grčić je dobro ukomponovao mladost i iskustvo i bez respekta ušli su u okršaj sa klubovima koji imaju dugu tradiciju igranja u srpskoligaškom društvu.

Mladi sastav OFK Beograda, i pored neospornog kvaliteta, igra ispod plana i već zaostaju za vodećima pet bodova. Ukoliko gaje šampionske ambicije, moraće da dobijaju utakmice protiv klubova od kojih su bar na papiru kvalitetniji.  Zvezdara je ubedljivom pobedom nad optičarima izbrisala loš utisak iz Velikih Crljena. Trener Savić se odlučio na radikalan rez i drastično je izmenio više od pola tima i to je očigledno dalo rezultat. Zanimljivo je istaći da na utakmicama popularni "bulki" pada najviše golova - ukupno 22.

"Majstori" sa Novog Beograda se nalaze na sredini tabele i u međuvremenu su promenili trenera. Marka Bajića, koji je otišao u Grafičar, bar privremeeno je zamenio njegov pomoćnik Bojan Miletić. "Saobraćajci" sa solidnim  igračkim potencijalom  ne igraju atraktivno, već koliko im je potrebno da osvoje  bodove i u zbiru imaju indetičan odnos pobeda i poraza. Zanimljivo je da su obe pobede ostvarili na gostovanjima.

Brodarac je znao i za bolje izdanje od devete pozicije na tabeli. Poraz od TEK-a na Novom Beogradu skupo ih je koštao i ostavio bez planiranih bodova. OFK Mladenovac je vrlo specifična ekipa, sa neobičnom statistikom. Konačno su igrači trenera Višnjića probili led i zabeležili prvu pobedu u prvenstvu. Do tada su nanizali čak četiri remija sa neverovatnom gol razlikom(1:2). Definitivno imaju načvršću odbranu u ligi ali su zato izuzetno neefikasni.

Mladi "optičari" nisu startovali onako kako su u Partizanovoj filijali očekivali. Posebno je bio bolan poraz na Bulbudercu od Zvezdare. U sledećem sedmom kolu odmeriće snage sa Brodarcem. Biće to prilika da u duelu dve najmlađe ekipe u ligi, pored lepog i atraktivnog fudbala, domaćin uknjiži neophodne bodove.

Sremčica osokoljena i puna samopouzdanja posle sjajnog izdanja u Borči, sa više optimzma gleda na dalji tok prvenstva. Kao da su veliki tert skinuli sa pleća i duel sa novajlijom iz Mladenovca biće prilika da uvelićaju skromni bodovni konto. Biće to ujedno duel dve ekipe gde u proseku pada najviše i najmanje golova.

Lokosima nikako da krene. Igraju lepo za oko, igra je tu ali raezultata i realizacije nema. Trener Stomirovića je posebno pogodio poslednji poraz od "saobraćajaca" i povodom toga se oglasio preko našeg sajta. Crvena zvezda je u nezavidnoj situaciji i četiri boda je isuviše malo za tim trenera Zvezdića koji su se nadali boljim rezultatima. Pogled na tabelu dovoljno govori kad je Stepojevac u pitanju i pred mladim timom je vraški težak zadatak da zadrže sadašnji status. Ako to žele konačno bi morali da počnu da osvajaju bodove.


Crvena zvezda 1 : 1 Radnički (O)
OFK Beograd 1 : 2 Sremčica
GSP Polet Dorćol 1 : 2 Jedinstvo
Teleoptik 0 : 0 BSK Borča
TEK Sloga 2 : 1 OFK Mladenovac
Stepojevac Vaga 0 : 0 Radnički (NB)
IMT 7 : 1 Lokomotiva
Brodarac 0 : 5 Zvezdara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 17 12 4 1 40
2 Zvezdara 17 9 2 6 29
3 OFK Beograd 17 8 5 4 29
4 BSK Borča 17 7 5 5 26
5 Jedinstvo 17 7 3 7 24
6 Radnički (NB) 17 6 6 5 24
7 TEK Sloga 17 6 5 6 23
8 Brodarac 17 6 4 7 22
9 Sremčica 17 6 4 7 22
10 Radnički (O) 17 5 6 6 21
11 Teleoptik 17 5 6 6 21
12 Lokomotiva 17 5 5 7 20
13 OFK Mladenovac 17 4 7 6 19
14 Crvena zvezda 17 4 6 7 18
15 GSP Polet Dorćol 17 5 3 9 18
16 Stepojevac Vaga 17 3 5 9 14