XS
SM
MD
LG

Mačva na startu Kup takmičenja dočekuje Metalac

U novoj sezoni najmasovnijeg domaćeg takmičenja u fudbalu - Kupu Srbije koji startuje sutra, trofej brani FK “Partizan”. Na osnovu nedavno obavljenog žreba u utakmici 1/16 finala, šabačka Mačva dočekuje ekipu Metalca. Utakmica se igra u Šapcu sutra od 18 časova, uz besplatan ulaz.

Šef struke crveno-crnih, Dragan Aničić kaže da Šapčani imaju ambicije u Kup takmičenju I da će pokušati da ovu sezonu započnu pobedom. “Igramo protiv jedne mlade i talentovane ekipe sastavljene od igrača koji su prošli Zvezdinu ili Partizanovu školu i igrali za reprezentativne selekcije. Predvodi ih izuzetno talentovan trener Stanković i sam podatak da su drugi u Prvoj ligi Srbije govori da će biti teška i neizvesna utakmica. Imamo ambicije u Kupu i učinićemo sve što je u našoj moći da pobedimo i iskupimo se za poraz u subotu u prvenstvenoj utakmici”, kaže Aničić.  

U protekle dve godine Mačva je imala dosta uspeha u Kup takmičenju, pa je tako pre dve sezone kao novajlija u Super ligi, u ¼ finalu iz daljeg takmičenja eliminisala Crvenu zvezdu i stigla do polufinala, dok je u prošloj sezoni takmičenje završila u osmini finala Kupa.

Po propozicijama takmičenja do polufinala Kupa Srbije igra se samo jedan meč i u slučaju nerešenog rezultata izvode se penali. U polufinalu se igraju dva meča, dok se domaćin finala Kupa Srbije naknandno bira.

Parovi u 1/16 finala Kupa Srbije:

Budućnost (D) – Radnički Niš; Vodojaža – Partizan; Trepča – Crvena zvezda; Mačva – Metalac; Napredak – TSC; Proleter – Javor; Zlatibor – Vovodina; Čukarički – Žarkovo; Inđija – Dinamo (V); OFK Beograd – Rad; Voždovac – Teleoptik; Sinđelić – Zemun; Spartak – Novi Pazar; Bratstvo (P) – Mladost (L); Bačka – Radnički 1923 i Trajal – Radnik.

pr Ana Acan