XS
SM
MD
LG

"Vučice" dočekuju Kragujevčanke, obezbeđen direktan prenos

U prva tri kola Super lige Srbije u fudbalu za žene, fudbalerke Crvene zvezde nisu ostvarile očekivane rezultate. Nakon trijumfa u Novom Sadu usledio je poraz kod kuće u derbiju sa subotičkim Spartakom, a zatim i remi na „Delijskom visu“. Crveno-bele sada ulaze u deo sezone u kojem će za protivnike imati ekipe protiv kojih će biti apsolutni favoriti, a prvi u nizu je duel sa kragujevačkim Radničkim.

Kragujevčanke su u prva tri prvenstvena duela u aktuelnoj sezoni ostvarile jednu pobedu i dva poraza. Na startu takmičenja vezali su neuspehe u duelima sa Mašincem (0:2) i Slogom iz Zemuna (1:5), da bi prethodnog vikenda ostvarili ubedljiv trijumf u duelu sa Požarevcem rezultatom 4:0. Sa tri osvojena boda ekipa Radničkog trenutno deli pozicije pet i šest na superligaškoj tabeli sa ekipom Zemuna. Najefikasnija u redovima kragujevačkog tima u dosadašnjem delu sezone je Aleksandra Vasić koja je bila strelac dva pogotka, dok su se po jednom u listu strelaca upisivale Stefana Bitević, Tamara Jurišević i Biljana Ilić.

Crvena zvezda i Radnički 1923 iz Kragujevca su do sada odigrale svega tri zvanična međusobna duela. Sva tri meča odigrana su u prethodnoj sezoni, a naše „Vučice“ imaju stoprocentni učinak. Prvi susret odigran je 16. septembra prethodne godine, a crveno-bele su golovima Tamare Marković (2)i Mirele Tenkov ostvarile trijumf rezultatom 3:1. Nepuna dva meseca kasnije dve ekipe su odigrale i meč na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ koji je završen više nego ubedljivom pobedom „Vučica“. Sa dva gola Anđele Krstić i Jovane Stojanović i po jednim pogotkom Tamare Marković, Pavlinke Nikolovske, Katarine Djorđević i Sande Malešević naše devojke slavile rezultatom 8:0.

Treći i do sada poslednji susret beogradskih i kragujevačkih crveno-belih odigran je u okviru nacionalnog kupa. Početkom marta meseca ove godine naše igračice su ponovo bile bolje u okviru osmine finala Kupa Srbije rezultatom 3:1. Dva gola je postigla Mirela Tenkov, a jednom se u strelce upisala Ivana Trbojević.

Predstojeći susret za naše devojke je od velikog značaja kako bi se ekipa vratila na pobednički kolosek. Sva previranja u klubu njih ne trebaju da interesuju i na njima je da izađu na teren, pruže svoj maksimum, a ukoliko tako bude i rezultat neće izostati. Zato bi bilo više nego lepo da tribina terena sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ sutra bude što ispunjenija i da pružimo punu podršku devojkama koje nose crveno-beli dres.

Istovremeno, za sve koji ne budu u mogućnosti da uživo na stadionu prate susret 4. kola Super lige Srbije u fudbalu za žene, portal „mojacrvenazvezda.net“ obezbedio je direktan prenos na YouTube kanalu našeg portala.

Super liga Srbije u fudbalu za žene, 4. kolo:
ŽFK Crvena zvezda – ŽFK Radnički 1923 Kragujevac
Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“
Datum: Nedelja, 15. septembar
Početak: 14 časova
Prenos: YouTube kanal portala „mojacrvenazvezda.net“


14 .kolo Superliga Srbije
Sloga 4 : 1 Mašinac Trejs PZP
Spartak 5 : 0 Radnički 1923
Vojvodina 2 : 1 Požarevac
Zemun 0 : 5 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Sloga 14 9 1 4 28
3 Crvena zvezda 14 8 1 5 25
4 Mašinac Trejs PZP 14 7 2 5 23
5 Vojvodina 14 6 1 7 19
6 Radnički 1923 13 3 2 8 11
7 Zemun 13 3 2 8 11
8 Požarevac 14 0 1 13 1