XS
SM
MD
LG

7 kolo prve lige

7 kolo

Proteklog vikenda su odigrane utakmice 7. kola seniora, bilo je uzbudljivo gledati borbenost među ekipama, borba za svaku loptu i svaki
esej.

U subotu je u Novom Sadu odgran derbi kola između RK Vojvodina i RK Rad,uprkos lepom vremenu i važnosti utakmice odziv gledalaca nije bio na zavidnom nivou, ali su momci od prvog minuta pokazali borbenost. Ekipa RK Rad je povela u 17. minutu sa 0:3 i do kraja poluvremena dominirala, pa se na pauzu otišlo sa prednošću gostiju iz Beograda 0:10.
Drugo poluvreme je počelo dominacijom domaćina već u prvom minutu smanjili na 5:10.

Smenjivali su se napadi i poeni na obe strane do 30. minuta kada je domaćin stigao preko Milićevića do 17-20 blizu preokreta, ali se gosti iz Beograda nisu predavali do kraja, i uvećali prednost na 17:28 kojim je i završena utakmica.

Drugi dan vikenda je obeležila utakmica u Starčevu između domaćeg RK Dinamo 1954 i RK Partizan gde je beogradski klub opravdao ulogu favorita i furiozno krenuo. Posle 25 minuta aktuelni prvak je vodio sa 26:0. Pokušao je domaćin da napada, ali nedovoljno pa se na poluvreme otišlo rezultatom 3:43.

Nastavak je doneo dominaciju RK Partizan pa se razlika samo uvećavala, vremenski uslovi su malo odmogli da bi se video jos neki poen, do kraja utakmice gosti su bili dominantniji i stiglo se do konačnih RK Dinamo
3 – RK Partizan 81.

Rugbyserbia.com