XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Srbija zaledila Portoriko na -43 i osigurala četvrtfinale

Foto: KSS

Košarkaši Srbije deklasirali su Portoriko sa 90-47 te su osigurali plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Srbija je sjajno otvorila susret. Startni centar bio je Bobi Marjanović i to je tibo pravi potez selektora Đođrevića. Maksimalno smo koristili prednost u visini Bobija na startu meča, Jović je sjajno razigravao i njega i Birčevića i u ranoj fazi meča Srbija je imala 15-4. Srbija je do kraja prvog perioda održavala vodstvo i prvi period je dobila sa 23-14.

Portoriko trojkom Klavela prilazi na -6 na startu drugog perioda. Međutim, Srbija odgovara na pravi način. Serijom 10-0 Srbija dolazi do 16 poena prednosti. Trojkama Gudurića i Bogdanovića Srbija je došla do +21. Portoriko je to spustio na -17 ali Srbija poluvrijeme završava sa dvije trojke Bjelice i na odmor odlazi sa 23 poena prednosti. 

Srbija sjajno otvara drugo poluvrijeme. Sjajne akcije i potezi omogućili su Srbiji da dođe do 29 poena prednosti. Srbija je preko poena Simonovića i Gudurića došla i do 32 poena prednosti u jednom trenutku. Srbija je na kraju sa vodstvom 71-39 ušla u poslednjih deset minuta susreta. Poslednji period igrao se što se odigrati morao. Srbija ni tu nije popuštala i na kraju je prednost rasla do +43.

Srbiju je do pobjede predvodio Bjelica sa 18 poena dok je Jokić imao 14 poena i deset skokova. Uertas je imao 11 poena za Portoriko.

Srbija će za prvo mjesto u grupi igrati protiv Španije u nedelju.