XS
SM
MD
LG

Dragan Đorđević vodi Al Džaziru

Od 2007. godine kada se prvi put kao trener otisnuo u inostranstvu (Rumunija) Dragan Đorđević, prizbnati odbojkaški trener iz Kraljeva, samo je jednom radio u Srbiji (kragujevački Radnički). Sve ostalo vreme popularni Đole je bio angažovan u Libiji, Iranu, Kuvajtu, Katru ponovo Libiji,a sada se tom spisku dodaju i Ujedinjeni Arapski Emirati. U novoj sezoni naš strateg će sedeti na klupi Al Džazire.

Prethodne dver godine sam radio u Libiji, osvojio dve titule prvaka i angažman je prekinuo rat u toj zemlji. Tokom leta sam bio u Kraljevu, radio sam marljivo oko kampa u Mitrovokm Polju koji je uspešno organizovan po 13. put. Nije bilo naznaka da ću doći do nekoh angažmana, u odbojci je to tako, želje su jedno, stvarnost nešto drugo. I prosto poziv se desi, stigao je iz Abu Dabija, iz kluba Al Džazira, vrlo kratko su trajali razgovori, odmah sam prihvatio ponuđeno i stigao u Emirate – govori Dragan Đorđević.

Gladan uspeha i novih trofeja - Dragan Đorđević sa Al Džazirom juriša na titulu

UAE su nova destinacija za našeg trenera, ali prilkike u ovoj zemlji i odbojci dobro poznaje.

Ovde se igra kvalitetna odbojka, ima nekoliko veoma ozbiljnih i jakih klubova, Al Ain, Benijaz u kome radi kao pomoćni trener Bojan Marinković, Al Naser, Al Šebab i Al Džazira. To su inače kandidati za osvajanje trofeja u ovoj sezoni. Inače u UAE se igraju tri takmičenja, liga i dva kupa. Sezona počinje Federejšn kupom koji startuje 14. septembra. Vremena je malo, ali nema kukanja, mora ozbiljno i mnogo da se radi.

Dragan Đorđević je stigao u klub sa zavidnom tradicijom, ali bez mnogo osvojenih trofeja.

Jednom davno su bili šampioni i pre pet godina osvajači pomenutog Federejšn kupa. U prošloj sezoni su zauzeli četvrto mesto u svim takmičenjima, tako da je moja obaveza kao trenera da taj rezultat nadmašim. Želja mi je da se borimo za trofeje, za titulu prvaka i da nastavim niz iz Libije. Biće teško, ali ne i nemoguće. U klubovioma su dozvoljena dva stranca, u Al Džaziri je već David Konečni, bivši reprezentativac Češke koji je 9 godina igrao za francuski Tur sa kojim je osvojio Ligu šampiona. Očekujem svakoga dana da stigne i drugi stranac i da se tim kompletira. Radim sa vrlo iskusnom ekipom, od domaćih igrača jedan je reprezentativac i najveći broj prvotimaca je starosne dobi od 35 godina. U timu je malo mladih odbojkaša. Sada već imam iskustva i verujem da ću nametnuti svoj sistem rada i igre i da će Al Džazira uspeti da se domogne trofeja – zaključuje Dragan Đorđević trener Al Džazire iz Abu Dabija.

Sledi novi izazov na klupi kluba iz Abu Dabija

Generalno je u UAE veliki broj Srba, pogotovo sportista i trenera. U Al Džaziri je trener košarkaše ekipe Marko Ičelić bivši selektor naše reprezentacije do 18 godina, dok je nedavno u fudbalski tim stigao potencijalni srpski reprezentativac Miloš Kosanović. Kolonija je bogatija i za Dragan Đorđevića uvek gladnog uspeha i trofeja.