XS
SM
MD
LG

Igokea upalila motore

Foto: igokea.rs

Klubovi iz ABA lige polako kreću sa pripremama za novu sezonu. Danas je pripreme za novu sezonu počela i Igokea. Aleksandar Trifunović izvršio je prozivku igrača a svi sem Rašada Vona, već su na raspolaganju.

''Mi smo imali pet - šest dana gdje su trenirali momci koju su u programu Igokee kako bismo došli do zaključka koje momke ćemo inicijalno pripojiti prvom timu, a na koje ćemo računati za Ligu Republike Srpske I Ligu BiH. Bitno je da su se svi odazvali na vrijeme , svi su došli u dobrom stanju. U ovim danima ćemo imati pažljiviji uvod, kako bismo zaobišli povrede. Svi su došli rapoloženi, svi sa dobrom radnom etikom tako da nas sada očekuje naporan rad. Čekamo još Rašada Vona koji se zbog problema sa putnom ispravom nije pojavio još, on će u Laktaše stići u četvrtak i već naredni dan ćemo ga imati na treningu'', rekao je trener Igokee Aleksandar Trifunović.

Igokea će tokom priprema odigrati nekoliko pripremnih mečeva.

''Nekoliko utakmica ćemo igrati u Lakrašima krajem mjeseca. Poslijee toga ćemo u Kranjskoj gori igrati protiv ekipa Laškog i Ulma, a u povratku u Banjaluku očekuje nas i meč Cibonom. U periodu od 10. septembra do početka lige ćemo odigrati još nekoliko mečeva. Imali smo poziv za jedan turnir u Turskoj ali smo ga otkazali jer nismo mogli povezati još jednu utakmicu u tom sistemu tako da smo “kratki” za dva meča. Moja želja je da to budu biti što jači protivnici, opet ne želimo da „pipamo“ protivnike sa kojima ćemo igrati u prva dva tri kola'', rekao je trener Igokee.

Igokea ima respektabilan tim i samim tim i očekivanja u novoj sezoni su velika.

''Vrlo teško je imati garanciju bilo čega ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finasijskim mogućnostima. Maksimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao sa budžetom i da probamo da se obezbjedimo po mom trenerskom ukusom. Neke stvari imamo naslijeđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizujemo da nam se određeni nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim.''

Igokea će u narednoj sezoni igrati osmi put zaredom ABA ligu a igraće i regularni dio Lige BiH. U BiH će Igokea biti favorit za duplu krunu dok će u ABA ligi pokušati biti što bolji.


22 .kolo ABA liga
Koper Primorska : Igokea
Cibona : Partizan NIS
Mega Bemax : Mornar
Krka : Cedevita Olimpija
Budućnost VOLI : FMP
Crvena zvezda MTS : Zadar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 21 17 4 38
2 Budućnost VOLI 21 15 6 36
3 Crvena zvezda MTS 21 14 7 35
4 Mornar 21 13 8 34
5 Cedevita Olimpija 21 13 8 34
6 Koper Primorska 21 12 9 33
7 FMP 21 10 11 31
8 Cibona 21 7 14 28
9 Igokea 21 7 14 28
10 Krka 21 6 15 27
11 Mega Bemax 21 6 15 27
12 Zadar 21 6 15 27