XS
SM
MD
LG

Sparsi promijenili kompletan tim i trenera, Goran Šehovac vodi Sarajlije u ABA 2 ligi

Viceprvak Bosne i Hercegovine i regularnog dijela ABA 2 lige u prošloj sezoni promijenio je gotovo kompletan roster u pauzi između dvije sezone, a na mjesto trenera je stigao bivši trener sarajevske Bosne, Slavije, a u posljednjoj sezoni Vogošće, Goran Šehovac.

- Promijenio se kompletan tim u odnosu na prošlu sezonu, ostala su tri igrača, Grubelić, Jovanović i Kamenjaš. Trenutno smo doveli još Đekića i Memića, priključili smo neke juniore i radimo na tome da nađemo igrače koji nam nedostaju u rosteru. Ono što nam je prioritet, to je dovođenje playmakera. To nam je najdeficitarnije. Dosta igrača smo dogovorili da dođu na probu. Ne žurimo sa pravljenjem tima, budžet nam je smanjen za ovu godinu pa ćemo dobro razmotriti opcije, rekao je na početku razgovora za Oslobođenje Goran Šehovac, te dodao:

- Ambicije su nam da budemo tu negdje u sredini ABA 2 lige, u prvenstvu BiH da se borimo za prvaka. Promocija mladih igrača je primarni cilj kroz ove dvije lige. Radićemo onako kako su Sparsi uvijek bili poznati, a to je rad sa mladim igračima i svi će dobiti šansu da se dokažu kroz ABA 2 ligu i prvenstvo.

Goran Šehovac se vraća u ABA ligu. Istina, 2009. godine je Bosnu vodio u tada jedinom ABA takmičenju, a sada ide u rang niže da predvodi Sparse.

- Ima desetak godina od tada. Teško je izvući neku paralelu. Sigurno da postoje neke stvari koje su napredovale od tada pa do danas, ima i nekih stvari koje su tu negdje u nekim klubovima i zbog finansijske situacije koja je takva kakva jeste. Znamo kakvo je stanje u našem sportu. Mislim da je ABA 2 liga pun pogodak, uključen je veći broj klubova, neki igrači koji kucaju na vrata ABA lige imaju tu priliku da se dokažu.

BiH će imati četiri predstavnika u regionalnom takmičenju, Igokeu u ABA ligi i Sparse, Široki i Slobodu u ABA 2 ligi. Šehovac smatra da to može donijeti dosta u napretku košarke u našoj zemlji.

- Može donijeti dosta dobrog. Sloboda je ambiciozno krenula u ABA 2 ligu, prave ozbiljan roster. Tuzla je zaslužila da ima ABA ligaša i sigurno će publika to prepoznati i sigurno neće nikome biti lako igrati u Mejdanu. Kroz ovo takmičenje dosta mladih igrača može da stekne dosta iskustva i da se nametne.

Što se tiče priprema, Sparsi su trebali na turnir u Kinu, koji je sada pod znakom pitanja zbog odlaganja turnira na kojem su trebali igrati.

- Većinu ćemo raditi u Sarajevu. Bio je planiran odlazak u Kinu, koji je sada pod znakom pitanja. Imali smo pozivnicu da učestvujemo na jednom velikom turniru, ali zbog ovih nemira u Hong Kongu i proslave 70 godina NR Kine, odgođeni su svi ti skupovi za septembar, pa ćemo da vidimo da li možemo da učestvujemo. Ono što je sigurno učestvovaćemo na Memorijalu ‘’Sabit Hadžić’’ sredinom septembra, a ostalo ćemo u hodu dogovarati, zaključio je Šehovac

.