XS
SM
MD
LG

Na plasman u srpsku ligu čekali 50 godina

Foto: myvideo.cc

Veliki Crljeni, varošica pored termoelektrane živi u znaku fudbala. Kako i ne bi kada su dočekali da posle 50 godina  gledaju srpskoligaški fudbal. Uspeh je utoliko značajniji, ako se zna da je TEK Sloga do titule u Beogradskoj zoni došla zahvaljujući učinku u prvenstvu, a ne putem baraža ili popunom lige, kao što je slučaj sa konkurentima Mladenovcom i Sremčicom. Uspeh nije došao preko noći. Pre nekoliko godina se krenulo od najnižeg ranga - Lazarevačke lige i stepenik po stepenik prošli tri ranga i obreli se u društvu srpskoligaša. Za istorijski uspeh u klubu imaju jednostavno objašnjenje. Zahvaljujući velikom drugarstvu, kvalitetu, povoljnoj atmosferi i mudrom vođenju tima od strane iskusnog stručnjaka Dragana Grčića, došlo se do velikog cilja.

Treba istaći značajnu ulogu predsednika Nenada Paunovića i njegovih saradnika, koji su igračima stvorili vrhunske uslove, adekvatne jednom prvoligašu, sve je funkcionisalo besprekorno. Treba li reći da su "plavi" pored izvaredne travnate podloge na raspolaganju imali moderne svlačioice i ostale sadržaje u klubskoj zgradi i, kao kuriozitet reflektore, tako da su derbi utakmice igrali u večernjim satima. Verni navijači su TEK- ovcima bili takozvani "12 igrač". Na derbijima protiv Mladenovca i Sremčice na stadion se sjatila cela varoš tako da je na tribinama bilo i po hiljadu gledalaca.  

U Crljenima su svesni da se na lovorikama ne može živeti i na redu su nova dokazivanja u rangu u kome će "plavi" pokušati da izbore opstanak. Trener Grčić apostrofira da je najbitnije da je kompletan fudbalski pogon ostao na okupu i igranje u srpskoj ligi će momcima biti svojevrsna nagrada za protekle rezultate.
- Primenićemo oprobani model i među srpskoligašima koji nam je doneo titulu u Zoni. Pre svega težićemo da igramo disciplinovano, odgovorno, sa striktnim zaduženjima za svakog pojedinca - objašnjava Grčić i podseća da je konkurencija u timu pojačana sa deset novajlija.

Na igračima ovenčanim šampionskim oreolom biće najveći teret napornog prvenstva. Grčić, Stojanović, Ilić, Pantelić, Perišić, Drašković, Stevanović, Nenadović, Filipović, Pavlović, Živković, Spasojević, Petković, Marići i Mitrović  biće okosnica tima od kojih prvi trener najviše očekuje. 

Na premijeri, u Velike Crljene dolazi neugodni BSK iz Borče, i biće to prilika da TEK zabeleži prvu pobedu, uz gromoglasnu podršku svojih vernih navijača.  


Radnički (O) : Crvena zvezda
Sremčica : OFK Beograd
Jedinstvo : GSP Polet Dorćol
BSK Borča : Teleoptik
OFK Mladenovac : TEK Sloga
Radnički (NB) : Stepojevac Vaga
Lokomotiva : IMT
Zvezdara : Brodarac
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Sremčica 1 1 0 0 3
2 BSK Borča 1 1 0 0 3
3 Brodarac 1 1 0 0 3
4 Teleoptik 1 1 0 0 3
5 OFK Beograd 1 1 0 0 3
6 IMT 1 1 0 0 3
7 Zvezdara 1 0 1 0 1
8 Radnički (O) 1 0 1 0 1
9 OFK Mladenovac 1 0 1 0 1
10 Stepojevac Vaga 1 0 1 0 1
11 GSP Polet Dorćol 1 0 0 1 0
12 TEK Sloga 1 0 0 1 0
13 Lokomotiva 1 0 0 1 0
14 Jedinstvo 1 0 0 1 0
15 Crvena zvezda 1 0 0 1 0
16 Radnički (NB) 1 0 0 1 0