XS
SM
MD
LG

Anđelko Radivojević - Đekara (68) ponovo u Hajduku 1932

Đekara ponovo u Hajduku 1932

Pre četrdesetak godina, u vreme najvećeg procvata šimanovačkog fudbala, Hajduk 1932 je bio među najuglednijim klubovima u Sremu. Na žalost, to vreme nije dugo trajalo, te je usledio „sunovrat“. S vremena na vreme, Hajduk 1932 je znao da bljesne. Sada je na samom dnu, u Opštinskoj ligi Pećinci. Sportski, odn. fudbalski poslenici iz Šimanovaca pokušavaju da klub vrate na „pravi put“! Jedan od „konkretnih poteza“, koji je naišao na opšte odobravanje, je povratak legende šimanovačkog fudbala, Anđelka Radivojevića – Đekare (68) u klub, tačnije na mesto pomoćnog trenera seniorskog tima.

- Po završetku sezone 2018/2019. predsednik kluba, Tomislav Ćirković. zamolio me je da se priključim klubu – kaže Anđelko Radivojević – Poziv sam prihvatio i evo, šef stručnog štaba Neša Jovanović i ja pokušavamo da reanimiramo fudbal u selu. Uslovi su odlični: lepa klubska zgrada, glavni i pomoćni teren. Na žalost, fudbalera je bilo malo. Došlo sedo toga da gore ne može. Srećom, u poslednje vreme opšta slika se menja. Igrači se vraćaju, čak i oni koji nekoliko godina nisu bili aktivni i može se slobodno reći da materijala ima. Iza nas je desetak radnih dana. Zbog obaveza fudbalera na radnim i drugom mestima, treninge smo organizovali dva puta dnevno, tako da svi mogu da treniraju kada ih odgovara. Za sada zadovoljni smo odzivom. Cilj je jasan: za početak – ulazak u viši rang, odn. u Međuopštinsku ligu.

U čemu je razlog sunovrata šimanovačkog fudbala?

- Pre nešto više od dve decenije, počelo se sa dovođenjem igrača sa strane – nastavlja Đele – Imali smo tada dobar podmladak. I kada je trebalo da se mlade fudbaleri polako uvode u prvi tim, potiskivani su u drugi plan zbog „stranaca“. Neki su napustili fudbal, dok su drugi odlazili u druge sredine. Kasno smo shvatili da oslonac kluba ne može biti na igračima sa strane, već na svojoj deci. Ulaskom u viši rang, klub će dobiti na ugledu. S njime će se vratiti naša deca, publika, sponzori... Trenutno ne tražimo mnogo. Ko će dati klubu koji je u najnižem rangu. Vremenom i ta će se slika promeniti. Na nama je da ćutimo i budemo, pre svega, vredni. Sve drugo će doći. Trener Neša Jovanović i ja imamo šta da ponudimo i spremni smo za velike izazove.

Prve fudbalske korake, Anđelko Radivojević - Đekara je napravio svojevremeno u Hajduku 1932. Dokazivao se, s velikim uspehom, u Agrouniji iz Inđije, Novom Sadu, Putincima... U svakom slučaju, mladim fudbalima Hajduka 1932 ima šta da ponudi!