XS
SM
MD
LG

Prijateljska utakmica: Napredak - Rostov Veliki 2:2

Sportski prijatelji iz Srbije i Rusije

Prijateljska utakmica Napretka i trećeligaša iz Rusije obeležila je "Popinačko kulturno leto". Gledaoci su uživali jer su imali priliku da vide sve ono što krasi fudbal kao igru: četiri lepa gola i više lepih akcija.

Pre početka utakmica „uobičajeni protokol“ uz razmenu poklona i početni udarac gradonačelnika Rostova Velikog Andreja Losa. Domaćin je poveo golom Savkovića u 20. minutu, kada je izvanredno reagovao na centaršut sa strane. Ruski trećeligaš je poravnao rezultat preko Badajeva (40. minut), čiji je šut sa 16 metara bio neodbranjiv za Grkovića. Posle velike gužve pred golom Rostova Velikog u 75. minutu, lopta je došla do Sremca, koji je preciznim udarcem poslao iza leđa Lukijanova. "Sportska pravda" je zadovoljena u 78. minutu preko Pautova.

Napredak

Zanimljivo je bilo i "treće poluvreme".

Popinci. Igralište: Napretka. Gledalaca: 600. Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad). Pomoćnici: Vladimir Blažon i Jovan Katić (oba iz Rume). Strelci: Savković u 20. i Sremac u 75. minutu (Napredak), Badajev u 40. i Pautov u 78. minutu.

NAPREDAK: Grković, M. S. Jovanović, Đilas, Kljajić, Sremac, Skopljak, Janković, Vračev, Savković, M.B. Jovanović, Stanković. Igrali su još: M. Z. Jovanović, P. Majstorović, Marjanović, S. Jovanović, M. Majstorović, Jakovljević, Dobriković, Erceg, Tica i Puvalić.

ROSTOV VELIKI: Lukijanov, Parsen, Nikulin, Badajev, A. Čebinkin, S. Čebinkin, Zubajev, Pautov, Rosen, Biljetov, Arefjev. Igrali su još: Sivonin i Papov.

Rostuv Veliki

Napredak - Rostov Veliki (1)

Napredak - Rostov Veliki (2)