XS
SM
MD
LG

Kada broj 13 donosi sreću

Počelo je skormno 2007. godine, ali se i tada dalo zaključiti da će velika ljubav. htenje, želja i ogroman rad omogućiti da odbojkaški kamp u Mitrovom Polju postane tradicionalan i jedan od najboljih u Srbiji i regionu. Dragan Đorđević, odbojkaški trener, internacionalac, u saradnji sa Milan Žarkovićem, sada jedinim Srbinom u stručnom štabu reprezentacije SAD, realizovao je davnašnju ideju. I sve traje već 12 godina.

Ovako je bilo prošle godine - deo atmosfere sa odbojkaškog kampa u Mitrovom Polju

Mnogo sam srećan što je ovaj kamp našao svoje mesto na sportskoj i odbojkaškoj mapi Srbije i regiona. U Mitrovom Polju, između Goča i Željina, na sredokraći puta Vrnjačka Banja-Aleksandrovac-Brus, našli smo pravu oazu gde smo ugostili devojčice i dečake iz Srbije i mnogih zemalja Evrope i sveta, za proteklih 11 godina preko 2500 polaznika je bilo na kampu, a sa njima je radilo tridesetak trenera svetskog ranga. I svi oni su poneli sjajne utiske i uvek se u Mitrovo Polje rado vraćaju, makar da nas posete i da se setimo prošlih godina – kaže Dragan Đorđević osnivač i rukovodilac odbojkaškog kampa „Asiks Mitrovo Polje“.

Ove godine Kamp počinje 10. jula i takođe će se raditi u dve smene?

Vredan rad daje rezultate - detalj sa treninga polaznika kampa u Mitrovom Polju

Počinjemo u sredu 10. jula i prva smena će raditi do 19. jula. Tada će preko 100 polaznika zameniti duplo manji broj onih koji će raditi do 28. jula u drugoj smeni. Na Kampu će raditi 15 trenera među kojima će biti Aleksandar Bošković, Boško Mačužić, Aleksandar Seničić, Veljko Petković i jedan broj trenera iz klubova iz kojih dolaze deca. Plan rada se ne menja, treninzi dva puta dnevno na šest terena, od čega tri na pesku. U slobodnom vremenu tu je bazen sa lekovitom vodom, imaćemo posete Aleksandrovcu, veliki broj turnira sa zavidnim nagradama. Raduje da će Kamp ponovo biti internacionalni, jer će biti dece iz Švajcarske, Austrije, SAD, Kuvajta... Učinićemo sve da novoj generaciji polaznika učinimo naredne dane nezaboravnima i da se u godinama koje dolaze vraćaju u Mitrovo Polje – zaključuje Dragan Đorđević.

Organizatori posebno ističu izuzetno gostoprimistvo ljudi iz odmarališta Crvenog krsta iz Aleksandrovca, meštana Mitrvog Polja i blagorodne Župe, zbog čega jedino ovaj kamp nikada nije menja lokaciju. Polaznici na kampu imaju konstantnu medicinsku zaštitu i osiguranje i sve što im je potrebno jeste lepo vreme. Između Goča i Željina ponovo vlada odbojkaška vrelina.