XS
SM
MD
LG

Mornar skala moćnu mašineriju

Foto: Youtube

Košarkaši Mornara ozbiljno se spremaju za narednu sezonu. Polako se slažu kockice i po svemu sudeći Barani će biti veoma veoma jaki.

Iz prošlogodišnje ekipe ostali su Vranješ, Pavić, Vujošević, Mugoša i Luković. Pored njih, Mornar je angažovao već pet pojačanja a radi se o svim iskusnim igračima. Ranije su ekipu pojačali Milko Bjelica i Sead Šehović a danas je Mornar dobio još tri pojačanja.

Derik Nidam vraća se u Barn. Amerikanac sa pasošem Crne Gore, bio je član Mornara pretprošle sezone. Te sezone Mornar je igrao majstoricu sa Zvezdom u polufinalu ABA lige te su osvjili titulu u Crnoj Gori. Ove sezone bio je u Monaku i Ritasu ali se nigdje nije snašao na pravi način.

U Bar stiže i Džejkob Pulen. Naturalizovani Gruzijac stiže u Mornar nakon drugog mandata u ekipi Cedevite. Radi se o sjajnom strijelcu koji je u dva navrata igrao u Cedeviti a bio je član Barselone. Na jednom meču za Barselonu je postigao 42 poena.

Treće pojačanje je Damir Markota. Popularni Šveđo stiže u Mornar nakon šampionske sezone sa Cedevitom. U karijeri je bio član Cibone u pet navrata. Igrao je za Zagreb, Cedevitu, Union Olimpiju, Bilbao, Žalgiris i mnoge druge a u jednom momentu bio je i član Milvokija.

Vjerovatno ovde nije kraj i Mornar će se još pojačavati. Ali i sa ovom ekipom se već sada nameću kao kandidati za plej of ABA lige.